Preventivno-edukativni program “KLIK” – navika odgovornog ponašanja

Obilježavajući 68 godina rada i djelovanja te u sklopu DANA OTVORENIH VRATA Autoklub Pazin u suradnji s Hrvatskim autoklubom Zagreb organizira i provodi preventivno-edukativni program “KLIK” – navika odgovornog ponašanja.

Program je namijenjen mladima od 15. do 20. godine života. Poznato je da su mladi, često skloni rizičnom ponašanju u prometu, što pokazuje i statistika.

Cilj preventivno-edukativnog programa “KLIK” je stjecanje kompetencija, znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama, prije i za vrijeme upravljanja (ili prevoženja) vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu.

U prvom koraku kroz jedan nastavni sat, stručnjaci HAK-a učenicima obrazlažu teoretske aspekte i dokaze neophodnog korištenja sigurnosnog pojasa u vožnji. Nakon teorijskog dijela instruktori na simulatorima prevrtanja i sudara prezentiraju posljedice prometnih nesreća u kontroliranim uvjetima – sudar s nepomičnom preprekom i prevrtanje vozila.

Akcija je dogovorena u suradnji s Gimnazijom i strukovnom školom Jurja Dobrile, te Pazinskim Kolegijem – Klasičnom gimnazijom, za učenike 3 i 4 razreda.

Predavanja će se održati u gimnazijama, dok bi simulatori prevrtanja i sudara bili na Trgu slobode u srijedu, 19. listopada 2016. godine od 9,00 do 16,00 sati.

Isto tako simulatore mogu koristiti svi zainteresirani građani Grada Pazina.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.