Prezentacija izgradnje kanalizacije naselja Brajkovići – Trviž

Grad Pazin i Istarski vodozaštitni sustav d.o.o. Buzet u dogovoru sa Mjesnim odborom Trviž održali su  u srijedu 22. ožujka 2017. godine s početkom u 19,00 sati prezentaciju na temu  gradnja sustava sanitarne kanalizacije naselja  Brajkovići – Trviž.

Prezentaciji, kojoj se odazvalo tridesetak mještana Mjesnog odbora  Trviž, prisustvovali su predstavnici Grada Pazina – gradonačelnik Renato Krulčić i  pročelnik upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i  graditeljstvo Elvis Kliman, predstavnik investitora IVS d.o.o. Buzet – Daniel Maurović, predstavnik izvođača radova Grafist d.o.o. Kopar – Jozo Alandžak, predstavnik tvrtke Učka konzalting d.o.o. koja će provodi nadzor radova – Petar Pamić te predsjednik Mjesnog odbora Trviž Željko Mrak.

Mještanima je predstavljen projekt izgradnje fekalnog kanalizacijskog sustava naselja Brajkovići-Trviž koji obuhvaća naselja Zovići, Brajkovići, Katun Trviški, Bujići i Trviž, a realizira se kao jedan od projekata rješavanja javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda malih naselja u Istarskoj županiji.

Planirani zahvat obuhvaća izgradnju gravitacijske mreže kolektora ukupne dužine 10.496,04 m, mrežu tlačnih vodova ukupne dužine 669,79 m, te izgradnju 8 crpnih stanica s pripadajućim tlačnim vodovima putem kojih će se otpadne vode transportirati do glavnog odvodnog cjevovoda pa zatim do zajedničkog uređaja za pročišćavanje. Rok izvođenja radova je 10 mjeseci.

Vrijednost investicije je 19.600.000,00 kuna bez uređaja za pročišćavanje otpadnih voda čija bi izgradnja trebala započeti početkom 2018. godine.

Na prezentaciji zahvata mještane Mjesnog odbora Trviž upoznalo s dinamikom predstojećih radova, organizacijom prometa tijekom izvođenja radova, te pristupanjem Grada Pazina pojedinim infrastrukturnim radovima na trasi kolektora kao što je paralelno polaganje infrastrukture za javnu rasvjetu i priprema za polaganje telekomunikacijskih instalacija, a    odgovoreno i na pitanja koja su postavljali mještani.

pazin.hr

1 komentar na “Prezentacija izgradnje kanalizacije naselja Brajkovići – Trviž”

 1. Vitorio napisao:

  Još jedna izborna promidžba!
  Eko u cilju njihove promidžbe još nekoliko podataka. Alora bez uređaja za pročišćavanje 1 metar kanalizacije košta oko 1.800,00 kn. Ugradnja 200 bioloških septičkih koštala bi oko 4 miliona kuna ili skoro 5 puta manje sa istim efektom. Koliko košta metar pločica u bazenu za pročišćavanje, metar iskopa kanala, projektna dokumentacija, pumpe ( često i bezpotebne), cijevi, krpanje asfalta i čuda drugih nebuloza, pitanja su na koja nećete dobit odgovor. Isto kao da ste postavili pitanje plaća rukovodilaca u IVS. Jednu stvar treba znati svaki birač: Odlukom Skupštine ŽI svi građani po kubiku potrošene vode plaćaju 1 kn IVS. Istra ima oko 130.00 priključaka, neka svaki potroši mjesečno 10 kubika vode IVS dobija na mjesečnoj razini najmanje 1.300.000,00 kn ili 15,6 miliona kuna godišnje.
  Naknadu plaćaju i oni koji sa sustavom odvodnje IVS nemaju veze. Tako ćete npr. ako bivate u centru Pazina IVS-u plaćati 1 kn po kubiku ( on za tu lovu ne daje nikakvu uslugu), te još cca 2,5 kn “Usluga odvodnji” koja zapravo i pruža usluge odvodnje, a još se neka naknada daje i državi za razvoj vodopskrbe, pa deranje građana na cijeni vode za piće ( dokazala Revizija i emisija “Potrošački kod”). Zašto onda 1 kn po kubiku potrošene vode IVS? Odluku donijela Skupština ŽI u kojoj većinu ima IDS. IVS=IDS, VSI=IDS, Istarski vodovod = IDS, Usluga Pazin = IDS, Usluga odvodnja= IDS itd diljem Krasne zemlje.
  Eko ja i moja dica odlučili, idemo put Švedske u pečalbu. Tamo još od 60-tih godina nam živi gotovo sva rodbina. Govore nan da ni tamo ne teče med i mliko, ali ko te je volje i znaš delat moreš dobro živit, a vlast odgovara narodu koji ga je bira. Tamo od, da prostite, govni delaju bio plin, a od škovac letriku pa je to čuda cinije.
  Mi svoja govna još vajk peljemo u Pazinsku jamu, Čiže i druge ponore i to debelo plaćamo sad, a pole ćemo još i više. Škovace ćemo peljat na Kaštijun i plaćat u Koromačnu da hi gore za osvježavanje zraka za naše turište.
  Alora mi u Švedsku (dokle nan još valjaju ovi pašaporti ča ih imamo. Pitanje je da li bi nan Miletić da one njegove zelene, naprav domoljubne?), a vi 21.5.2017. jopet na izbore. Zapoštajte glasat za “naše” zač kad nan ga oni kacivaju manje boli i manje poznamo. Ki su naši? Pa zna se! Moraju biti politički podobni, pripadati vodećen partitu u Istri, oni za sebe ne smiju reć da su Istrani nego Istrijani ili ne Pazinci nego Pazinjani. “Pazinka” i “Istranka” su bile hrvatske beside i su označavale dvi jake firme u Pazinu ( radi krivega “nazivlja” su forši i propale). Da se kapi moraju bit i jako podobni, a manje sposobni i se kapi “sidit na bukalinu, gledat te u oči i delat kake”.
  Drugo leto su obećali Krulčić i Šipraka Dom penzioneri, samo nisu rekli na čigovoj zemlji i s čigovima šoldi ( ni zemlje, a poboga ni ni šoldi).
  Zdravgi bili ! Ne zabit votat za “naše”!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.