Prezentacija natječaja za građanske inicijative ”Naš doprinos zajednici”

Obavještavamo Vas da je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva tijekom travnja krenula u promociju natječaja za dodjelu financijskih potpora građanskim incijativama «Naš doprinos zajednici».Građanska incijativa je jednokratna akcija koja potiče na aktivizam, poboljšava kvalitetu življenja ili općeg dobra u lokalnoj zajednici.

Na natječaj se mogu prijaviti jednokratne konkretne akcije (skupina pojedinaca) isključivo kroz udruge, zaklade, ustanove (škole, vrtići, domovi umirovljenika i drugi) i mjesne odbore registrirane u RH u kojima se aktivnosti pokreću od strane same organizacije / institucije ili zainteresirane skupine građana koje djeluju u ili pri toj organizaciji/instituciji.

Ovaj se natječaj raspisuje temeljem Sporazuma o partnerstvu u provedbi Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj kojeg je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva potpisala sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, 28. prosinca 2009. godine. Tim je Sporazumom, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva nastavila biti nositeljem Decentraliziranog modela dodjele financijskih potpora za područje Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije.

S tim u vezi, pozivaju se sve udruge, zaklade, ustanove, škole, vrtići, mjesni odbori, te ostali zainteresirani građani da prisustvuju prezentaciji natječaja ”Naš doprinos zajednici” koja će se održati u ponedjeljak, 26. travnja 2010. godine u 14.00 sati u prostorijama Gradske Vijećnice Grada Pazina, u Pazinu, Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10.Prezentaciju će održati predstavnici Zaklade koji će osim natječaja za građanske inicijative, prezentirati i rad Zaklade.

Ranka Šepić, stručna suradnica za mjesnu samoupravu, udruge, građanske inicijative i mlade
www.pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.