Prezentacija rezultata projekta ARCHEO.S.

archeo.sGrad Pazin uspješno privodi završetku projekt Archeo.S. – prvi projekt koji je Gradu Pazinu sufinanciran sredstvima Europskih fondova, u okviru programa IPA Jadranska prekogranična suradnja. Tom prigodom će se u petak, 28. lipnja u rotondi Kaštela održati javna prezentacija postignutih rezultata.

Projekt Archeo.S. usmjeren je na valorizaciju kulturne baštine te razvoja kulturnih smjernica zemalja iz regije oko Jadranskog mora. Prvi je cilj bio sklopiti partnerske odnose između korisnika prostora i regije na koju su kulturne aktivnosti i usmjerene, a koji će zajedničkim angažmanom stvoriti mrežu lokaliteta kulturnog nasljeđa te izraditi dugoročnu strategiju valorizacije kulturno-povijesnih lokaliteta.

U dvogodišnjem razdoblju provodile su se i konkretne aktivnosti u svrhu valorizacije i promocije značajnih lokacija kulturno-povijesnog nasljeđa svake zemlje koja je partner na projektu. U tu svrhu realizirane su nove umjetničke produkcije (kazalište, ples, glazba…) i tzv. umjetničke sezone (festivali) u gradovima partnerima. Također, realizirane su investicije u infrastrukturu i opremu s ciljem trajnije mogućnosti rada na promociji tih lokacija, u našem slučaju Pazinskog Kaštela.

Nositelj projekta je Teatro Pubblico Pugliese iz Barija, a ostali partneri uz Pazin su Teatro Stabile delle Marche iz Ancone, Regija Abruzzo, Grad Fier iz Albanije i Grad Igoumenitza iz Grčke.

Više o projektu: www.archeosystem.org

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.