Prezentirano bogato nakladništvo pazinskih izdavača

Treći po redu Sajam pazinske knjige u organizaciji Grada Pazina uz suradnju s Pučkim otvorenim učilištem Pazin i drugim pazinskim izdavačima održan je u utorak, 11. prosinca u holu Spomen doma. Ovaj izložbeno-prodajni sajam knjiga pazinskih izdavača i autora okupio je desetak izdavača uz bogat popratni program i popriličan broj posjetitelja, ljubitelja knjige.

Sajam je otvorio gradonačelnik Renato Krulčić koji je izrazio zadovoljstvo što je i ova godina bila bogata brojnim izdanjima pazinskih nakladnika. Istaknuo je kako ovaj Sajam polako, ali sigurno kroči naprijed te kako se program Sajma iz godine u godinu obogaćuje novim sadržajima.

U prigodnom programu otvorenja nastupila je recitatorica Roberta Špoljarić koja je vrlo sugestivno govorila stihove Mate Balote, dok su mladi gitaristi Lukas Ujčić i Erik Ivić održali kratki glazbeni recital i pokazali zavidno umijeće muziciranja.

Budući da je ova godina posvećena obilježavanju dviju značajnih obljetnica, 200-toj godišnjici rođenja istarskog biskupa Jurja Dobrile i 100-toj godišnjici istarske himne „Krasna zemljo“ Matka Brajše Rašana, ovogodišnji Sajam bio je posvećen njihovim djelima. Postavljena je zanimljiva izložba svih izdanja Dobrilinog molitvenika „Otče, budi volja tvoja“, realizirana u suradnji s Franjevačkim samostanom u Pazinu i izdavačkom kućom „Josip Turčinović“ iz Pazina kao i promocija kataloga izložbe i Disertacije o Jurju Dobrili u izdanju Državnog arhiva u Pazinu.

Tijekom čitavog trajanja Sajma održane su brojne promocije, prezentacije i radionice, a sve je započelo predstavljanjem slikovnice Dolores Flegar “Adonis i jež” kojoj su prisustvovala i djeca iz Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin. Svoje je mjesto u ponudi Sajma našla još jedna slikovnica i to ekološka pod nazivom „Morsko blago“, čija je autorica jedna bivša Pazinjanka, a danas odgojiteljica na Malom Lošinju, Loreta Rusijan Vickić.

Sajam pazinske knjige bio je dobra prilika posjetiteljima da po povoljnijim cijenama dođu do neke zanimljive knjige bilo neke novijeg datuma ili pak nekog starijeg izdanja, ali i do unikatnih božićno-novogodišnjih čestitki koje su izradili i ponudili vrijedni korisnici i korisnice Dnevnog boravka Pazin.

iPazin.net

 

© iPazin.net portal 2001. - 2024.