Prijateljska međunarodna košarkaška utakmica juniora

KK PurisU prijateljskoj utakmici juniora nakon što su u posljednjih nekoliko godina imali utakmice sa ekipama sa prostora bivše države, te ekipama iz Škotske, Italije, Mađarske, Češke, Austrije, Francuske, Danske i Bayerna iz Munchena juniori Purisa odigrali su utakmicu sa još jednom ekipom iz Njemačke ovaj puta bio je to Heppenheim koji je na pripremama u Istri. Zahvaljujući poznatom legendarnom atletskom, ali i skijaškom treneru Medulincu Radovanu Kirinu koji je duboki trag ostavio i na poznatom skijalištu Kronplatzu te njegovim osobnim, ali i sportskim vezama za Pazincima odigrana je utakmica juniora.

Gosti su bili «tvrdi» od teretane, a domaći «teški» u kretanju nakon stanke zbog Uskršnjih blagdana. Utakmica je odigrana u pravom prijateljskom ozračju i pored navedenih «poteškoća» bilo je i lijepih poteza. Pretežno su domaćini vodili, ali nikada preko deset razlike. Gostujući igrači odigrali su čvrsto tipično njihovom mentalitetu i orijentirali su se na prodor igru u kojoj su se istakli Trockel, Jeroen Haaf i Coulhert, a domaćini su se pretežno orijentirali na šut izvana i pogodili 11 trica. Utakmicu je odlično sudio mladi trener ženskih kategorija, ali i obrazovani sudac sa certifikatima HKS-a Jasenko Vujasinović iz Pazina. Dogovorena je i buduća suradnja u svim mlađim kategorijama.

Završeno je i prvenstvo seniora u A2 ligi zapad, a Pazinci su utakmicu sa svojim pomlađenim sastavom «žutim tićima» odigrali zbog blagadna unaprijed u tjednu. Nakon odigranih svih utakmica ovaj vikend KK Puris ponovno je u seniorskoj konkurenciji najuspješniji klub Istarske županije osvajanjem sedmog mjesta, što je za stepenicu više nego lani. Iako je prvi dio prvenstva bio na četvrtom mjestu davanjem šanse juniorima, kadetima čak i predkadetima stjecana su neophodna iskustva za sljedeće godine, a plasman nije bitno narušen. Međutim također treba napomenuti da su u svim natjecateljskim kategorijama (pored stvaranja igrača) u juniorima, kadetima i predkadetima igrači KK Puris bili ostvarili svoj cilj i izborili plasman u drugi stupanj regije Zapad! Nadalje jedan od najperspektvnijih igrača u godištu 1994. kadet KK Puris 205 cm visoki Saša Belac trenutno je pripremama kadetske repreznatcije Hrvatske u Velikoj od 5. do 11. travnja.

Puris – Heppenheim- 82-75 ( 13-11, 19-15, 21-26, 29-23)

Dvorana osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Sudac: Jasenko Vujasinović (Pazin).

Osobne pogreške: Puris 19, Heppenheim 12, Trice: Puris 11 ( Hekić 3, Daus 3, Mogorović 3, Tomac 2) , Heppenheim 2 ( Paspich 1, Treckel 1)

Puris: Deni Mogorović 14, Nikola Curilović 9, Damir Hekić 18, Marko Tomac 17, Tedi Daus 21, Toni Červar, David Jakus 2, Romeo Flegar 1. Trener: Valter Sirotić.

Heppenheim: Jonathan Reis, Jonas Paspich 23, Wolfrom Haaf , Carlo Trockel 12, Jeroen Haaf 23, Shawn Coulhert 15, Jonas Geierga 2. Trener: Volker Haaf.

2 komentara na “Prijateljska međunarodna košarkaška utakmica juniora”

  1. legenda napisao:

    ki je ono uleti u sliku zboka? :)

  2. zbole napisao:

    zboki

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.