Prijavljeni zbog kupnje ukradenih mobitela

Policija je jučer dovršila dva kriminalistička istraživanja te je utvrdila osnove sumnje da su 30-godišnjak iz Fažane i 25-godišnjak s područja Tinjana počinili kaznena djela prikrivanja.

Pulska je policija utvrdila kako je 30-godišnjak iz Fažane kupio mobitel od 26-godišnjaka iz Valbandona, iako je znao da taj mobitel nije njegovo vlasništvo. Naime, 26-godišnjak je mobitel pronašao 7. rujna prošle godine u ugostiteljskom objektu u Puli te ga je neko vrijeme koristio, a potom prodao svom prijatelju iz Fažane. Protiv obojice muškaraca podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku, protiv 26-godišnjaka za kazneno djelo utaje, a protiv 30-godišnjaka za prikrivanje.

Za drugo kazneno djelo prikrivanja, porečka će policija prijaviti 25-godišnjaka s područja Tinjana. Njega se sumnjiči da je u početkom siječnja kupio mobitel od jedne osobe iz Poreča, a radi se o mobitelu, koji je otuđen u provali 25. rujna prošle godine u turističkom naselju na porečkom području. Protiv 25-godišnjaka se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, a policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju identiteta osobe koja je mladiću prodala ukradeni mobitel.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.