Prijavljeno rekordnih 40 vozača

Pazin - Lindar 2010Danas pazinski Istra Racing team u sklopu obilježavanja Dana grada organizira brdsku autoutrku “5. Nagrada Pazin – Lindar – Favorit – Croatia osiguranje”. Kao i proteklih godina, s obzirom da je prva koja se vozi za Prvenstvo regije Zapad, pazinska utrka tradicionalno je pobudila veliko zanimanje “brdaša” da se nakon zimskog mirovanja prijave i okušaju na atraktivnoj stazi Drazej.

Tako je ove godine, kad utrka slavi svoj mini-jubilej, peto izdanje, prijavljen rekordan broj od 40 vozača iz 13 klubova Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Karlovačke te Istarske županije. Dodatnu draž i zanimanje za ovu manifestaciju pripisuje se i samoj stazi koja pruža prave izazove vozačima, a zbog svoje relativne kratke dužine od 1900 metara, na njoj se pored dva treninga voze i tri glavne utrke koje se na kraju zbrajaju, pa vozači imaju prilike kalkulirati te ispraviti eventualne pogreške.

Velikom broju prijava, pored iskusnih, najboljih vozača regije koji u Pazinu počinju lov na bodove, svakako su pridonijeli i mladi vozači kojima su utrke Prvenstva regije Zapad prilika da se okušaju i da na lakši način počnu svoju afirmaciju i ulazak u svijet automobilizma. Nedjeljno okupljanje i tehnički pregled te verifikacija vozača počinju još u ranojutarnjim satima u prostorima bivše pazinske vojarne gdje svi zainteresirani mogu razgledati vozila koja će sudjelovati u utrci.

Od 11.15 do 13 sati vozit će se dva treninga, prva utrka počinje u 14 sati, dok je završetak treće predviden u 17 sati nakon čega će u 19 sati biti proglašeni i nagradeni najbolji.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.