Prijem boćara Boćarskog kluba Pazin

Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, održao je prijem za članove Boćarskog kluba Pazin, povodom nedavnog osvajanja naslova na turniru Kupa Hrvatske u boćanju u Josipovcu kraj Osijeka.

Prijemu su prisustvovali: Valter Ivančić, Nini Stranić, Marino Krizmanić, Alen Guštin, Igor Vretenar, Zoran Gržinić, Robi Sergo, Jelisije Jovičić i Lucijan Ujčić.

Put do nove titule osvajača Kupa, Pazinjani su započeli pobjedom u četvrtfinalu nad boćarima zagrebačkog Ante Starčevića 7:2 čime su praktički utrli put kasnijem slavlju, jer su se time riješili jedine prvoligaške prijetnje.

U finalu su ih dočekali osvajači Kupa Primorsko – goranske županije, boćari Kastva. Bio je to susret u kojem su Pazinjani preko Alena Guština i Vretenara u disciplini bližanje i izbijanje u krug, te pobjedom Stranića u pojedinačnom klasičnom osigurali naslov i prije zadnjeg ogleda parova, pa su u slavljeničkom raspoloženju Ivančić i Krizmanić prepustili tu partidu protivniku. Također, u vodstvu Roberta Serga, uspješan nastup imao je i Zoran Gržinić, dok je „za sreću“ put Slavoniju potegnuo i dobri duh pazinskog kluba Jelisije Jovičić.

Drugi je to naslov pobjednika državnog kupa za pazinskog prvoligaša nakon 2012. godine, kada je do istog uspjeha stigao u svojoj premijernoj sezoni natjecanja nakon spajanja nekadašnje pazinske Usluge i Trio Buzeta.

Ujedno i jubilarna, deseta titula pobjednika Kupa Hrvatske za neki istarski klub nakon što su, uz dva naslova Pazina, titule osvajali i Trio Buzet pet puta, Istra Poreč dva puta i nekadašnji pazinski PPK Puris jednom.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.