Prijem glavnog koordinatora projekta „Archeo.S.“

archeo.sDanas, 13. kolovoza, Grad Pazin ugostio je glavnog koordinatora međunarodnog projekta „Archeo.S.“ Lina Manuspertu. Glavni koordinator projekta i voditelj projekta vodećeg partnera – „Teatro Pubblico Pugliese“ – ovom je prilikom u Pazinu u pratnji članova udruge Radicanto (Bari, Italia) koji će pazinskoj publici predstaviti glazbenu i plesnu baštinu regije Puglia, s juga Italije, na festivalu „Sedam dana stvaranja“, koncertom u Kaštelu, u srijedu, 14.8. u 23 sata.

Archeo.S.“ – projekt partnera – „Teatro Pubblico Pugliese“, „Teatro Stabile delle Marche“, regije Abruzzo, Grada Igoumenitze iz Grčke, Grada Fiera iz Albanije i Grada Pazina – bliži se svojoj finalizaciji krajem ovog mjeseca. Cilj projekta je promocija i valorizacija kulturnih dobara organiziranjem umjetničkih sezona i festivala kazališnih, glazbenih i multimedijalnih sadržaja na samim povijesnim lokacijama, kao i stvaranje mreže kulturnih dobara uz Jadran te stvaranje inovativnog plana upravljanja kulturnim dobrima.

Na neformalnom prijemu su, o rezultatima projekta i mogućnostima buduće suradnje s Linom Manuspertom razgovarali zamjenik gradonačelnika Veljko Brajković, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Nevija Srdoč, potpredsjednik udruge „Veliki mali čovjek“ Robert Rudan i viša stručna suradnica za kulturu Emina Svilar.
Ugodno druženje s gostima i partnerima nastavit će se idućih dana Festivala kojem će svoj doprinos dati i muzičari udruge „Radicanto“.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.