Prijem kod gradonačelnika za darivatelje krvi

Darivatelji krviPovodom Dana darivatelj krvi, jučer je organiziran prijem kod Gradonačelnika grada Pazina za darivatelje koji su svoju krv darovali 35 (Vesna Mališa i Štefica Marečić), 50 (Eđidio Fonović, Draženko Gržetić, Ivan Schuller i Milivoj Sinčić) i 75 puta (Marčelo Šegon i Silvana Gržetić) . Uz Pazinskog gradonačelnika prijemu su nazočili i načelnici općina Motovun i Karojba (jer su neki od jubilaraca mještani tih općina) koji su jubilarcima uručili prigodne poklone.

Istog dana u večernjim satima u restoranu Hotela “Lovac” upriličena je svečana večera za sve jubilarce Gradskog društva Crvenog križa Pazin na kojoj su im uručene zahvalnice i prigodni pokloni. Ove je godine slavilo ukupno 67 jubilaraca i to:
5 darivanja žene – 15 osoba
10 darivanja muškarci i žene – 13 osoba
20 darivanja muškarci i žene – 17 osoba
25 darivanja žene – 1 osoba
30 darivanja muškarci – 4 osobe
35 darivanja žene – 2 osobe
40 darivanja muškarci – 9 osoba
50 darivanja muškarci – 4 osobe
75 darivanja muškarci – 1 osoba
75 darivanja žene – 1 osoba
(prema Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa žene sa 35 darivanja izjednačene su sa muškarcima koji imaju 50 darivanja, te žene sa 75 darivanja sa muškarcima koji imaju 100 darivanja)
Čast da izrežu tortu ove je godine pripala jubilarcima sa najviše darivanja, gospođi Silvani Gržetić i gospodinu Marčelu Šegonu.

U srijedu, 27. listopada 2010.gosp. MARIO STARČIĆ prisustvovat će dodjeli odličja “Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske” za darivatelje krvi koji su više od 100 puta (muškarci) darovali krv u 2009. godini kojima ih je odlikovao Predsjednik Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ivo Josipović, a koje će se održati u Zagrebu, doznajemo iz priopćenja.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.