Prijem pazinskog gradonačelnika

RimanićGradonačelnik Neven Rimanić priredio je jučer u hotelu Lovac predblagdanski prijem za gospodarstvenike i djelatnike državnih, županijskih i gradskih poduzeća, ustanova i službi. U prigodnom obraćanju uzvanicima naglasio je da se u ovoj godini s asfaltom i drugom infrastrukturom došlo gotovo do pred svaku kuću te da bi sada, na početku 21. stoljeća, trebalo »razmišljati ima li svaka kuća internet«, iako zapravo još ima domaćinstava bez pitke vode.

Najvažnijim zadatkom ocijenio je izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana, kojim će se osigurati prostor za razvoj novih djelatnosti, za koje u Pazinu postoji velik interes.
Ekskluzivna novost s kojom je Rimanić upoznao uzvanike je početak priprema za gradnju nastambi za istarska goveda na području Gortanova brijega, što je jedan od programa koji će učvrstiti Pazin na poziciji centra ruralnog razvoja Istre.
Za sljedeću se godinu, najavio je Rimanić, planira gradnja više sportskih objekata te doma za starije osobe. Bez obzira na to tko će od 2009. godine biti na čelu grada, Pazin će se dalje razvijati na temeljima koji se upravo sada postavljaju, zaključio je Rimanić.
Gradonačelnik je spomenuo i turističke perspektive koje pruža kulturno-povijesna i prirodna baština Pazina, valorizirana u upravo tiskanom vodiču »Pazin – srce Istre«, u izdanju Pučkog otvorenog učilišta, koji je podijeljen uzvanicima.

Davor Šišović
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.