Prijem povodom Dana policije

Povodom Dana policije i njezina zaštitnika Sv. Mihaela – 29. rujna, u maloj vijećnici gradske uprave danas je organiziran prijem kojem su prisustvovali načelnik policijske postaje Pazin Valter Opašić, pomoćnica načelnika za poslove policije i promet Eliza Štoković, pomoćnik načelnika za poslove kriminalističke policije Dalibor Krajina i predstavnica policije za upravne poslove Kristina Miljavac, zatim predstavnici Grada Pazina – gradonačelnik Renato Krulčić, zamjenica gradonačelnika Mirjana Galant, pročelnici Maja Stranić Grah i Elvis Kliman, komunalni redar Mladen Pilat i predsjednik Komisije za promet Ivica Franković, te načelnik Općine Lupoglav Franko Baxa, načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović i načelnik Općine Karojba Alen Rosić.

Gradonačelnik je prisutnima čestitao nadolazeći Dan policije te se zahvalio na dobroj suradnji između Grada i Policijske postaje. Tom je prilikom istaknuo važnost zajedničkog djelovanja na prevenciji kriminaliteta u svrhu koje je osnovano Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pazina. Osvrnuo se na nedavne događaje koji su se dogodili u pogledu grafita na crkvi Sv. Nikole i sječe stabala u parku škole, te naglasio da, iako se ne radi o oblicima teškog kriminaliteta, takvi događaji ipak izazivaju nemir i zabrinutost građana. Unatoč tome, Gradonačelnik je istaknuo da je Pazin zajedno s okolnim općinama zajednica s niskom stopom kriminaliteta i u kojoj je sigurno živjeti.

S time se složio i načelnik Valter Opašić pri čemu je iskoristio priliku za kratak osvrt na statističke podatke te usporedbu s istim razdobljem prošle godine. Istaknuo je trend daljnjeg smanjenja kaznenih djela i stope kriminaliteta, ali ujedno i postotka prometnih prekršaja i nesreća. Na kraju svog izlaganja, pozvao je Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pazina na suradnju, te zahvalio na dosadašnjoj suradnji s Gradom.

pazin.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.