Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi

“Darivanje krvi jedan je od najhumanijih načina doprinosa društvenoj zajednici!”, istaknuo je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić na prijemu organiziranom u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se u Hrvatskoj obilježava 25. listopada. Na prijem su pozvani dobrovoljni darivatelji krvi koji su u 2012. godini dali krv po 100., 75. i 50. put kod muškaraca i po 35. put kod žena.

Za ovakvu hvalevrijednu aktivnost gradonačelnik je zahvalio dobrovoljnim darivateljima krvi i uručio im prigodne poklone. Ovogodišnji jubilarci su: Mladen Rimanić sa 100 darivanja, Tulio Valenta sa 75 darivanja, Alojz Prenc, Rino Pernić i Elvis Udovičić sa 50 darivanja te gospođa Silvana Gabrijelić sa 35 darivanja krvi. Antunu Selaru za 50 darivanja krvi poklon je uručio Igor Lukež, zamjenik načelnika Općine Pićan.

Marijana Krbavac Žulić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pazin također je čestitala jubilarnim darivateljima krvi na njihovoj humanoj gesti i zahvalila im u ime onih čiji su životi spašeni darovanom krvlju.

U neformalnom druženju ovi skromni ljudi velikog srca i humanosti govorili su o svojim iskustvima, počecima i motivima za darivanje krvi i istaknuli da će krv darivati i ubuduće „…sve dok ih zdravlje bude služilo!“

Navečer 25. listopada u hotelu „Lovac“ održati će se prigodna svečanost na kojoj će priznanja za 5, 10, 20, 25, 30, 35, 40, 50 75 i 100 darivanja dobiti ukupno 35 osoba.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.