Prijetnje sutkinji: govorio da će sve pobiti

U nastavku suđenja Danijelu Pauletiću (29) iz Rovinja zbog prijetnji smrću rovinjskoj prekršajnoj sutkinji Diani Debeljuh, na pazinskom Općinskom sudu jučer su svjedočili okrivljenikovi otac i sestra, Ante i Monika Pauletić. Kao i prethodno ročište, i ovo je bilo puno tenzija pa čak i nadvikivanja između oštećene i svjedokinje Rubbi.

Pauletić se tereti po dvije točke optužnice, i to da je u razdoblju od početka srpnja 2014. do kraja godine razgovarao s Ivanom Pauletić, sada bivšom suprugom, i kazao joj da će s “liste za odstrel” ubiti sutkinju Debeljuh i tako “naplatiti vrijeme koje je proveo u zatvoru”. Sutkinju je navodno namjeravao ubiti ujutro kad bude išla na posao, i to s krova Talijanske škole, te da je u obiteljskoj kući u Rovinju bez ovlaštenja držao pištolj marke Crvena zastava kalibra 7,62 bez serijskih brojeva, s dva spremnika i 16 komada streljiva.

Ante Pauletić je kazao da je sporni pištolj Crvena zastava njegov te da je imao i dva spremnika sa 16 komada streljiva. Pištolj je policija pronašla u kaminu. Na dan kada je policija došla u pretragu Ante Pauletić je prijavio samo plinski pištolj, no ne i Crvenu Zastavu koju je imao bez dozvole. Kazao je i da i mu sin Danijel nikada nije spominjao nikakvu listu za odstrel. Između branitelja Danijela Pauletića i tužitelja došlo je do prepucavanja kada je državni odvjetnik insistirao na pitanjima o pištolju. Na kraju je Ante Pauletić revoltirano zaključio da je njegovom sinu cijeli slučaj namješten.

Okrivljenikova sestra Monika Pauletić je pak kazala da je od Ivane Habunek, Danijelove bivše supruge, u više navrata čula da Daniel namjerava pobiti sve, misleći na članove obitelji. Iz straha se požalila prijateljici Korani Rubbi, koja je pak otišla kod sutkinje Diane Debeljuh te joj kazala da je i ona na “listi za odstrel”. Diana Debeljuh je ranije svjedočila da je Pauletić kod nje dolazio radi prometnih prekršaja. Kaznenu prijavu je podnijela nakon što je u prosincu 2014. primila u rad predmet vezan za obiteljsko nasilje radi kojeg je Pauletić bio uhićen.

Na jučerašnjem ročištu trebale su se suočiti Korana Rubbi i Ivana Habunek, bivša supruga Danijela Pauletića. Nakon što je Rubbi prije nego što je uopće počela svjedočiti isprovocirala oštećenu rekavši da posjeduje snimke koje bi kompromitirale, jer navodno, dokazuju da laže, sudac Denis Hek je prekinuo suđenje te će biti nastavljeno tek u rujnu.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.