Primarna zaštita u Žminju povećava standard

U petak, 22.03.2019. godine u vijećnici Općine Žminj, ravnatelj IDZ-a i načelnik Općine Žminj, Željko Plavčić potpisali su ugovor o sufinanciranju uređenja prostorija ambulante u Žminju čime će Općina Žminj osigurati te sufinancirati radove uređenja ambulante u iznosu 100.000 kuna.

Ugovorom o sufinanciranju radova uređenja ambulante primarne zaštite Općine Žminj u samom centru Žminja privode se kraju radovi uređenja ambulante. Do sada uloženih 236.000 kuna namijenjenih poboljšanju primarne zdravstvene zaštite, ali i povećanje kvalitete same usluge svakako će nadopuniti i dodatnih 100.000 kuna osiguranih od strane Općine Žminj. Kako je istaknuto na potpisivanju sporazuma u petak, želja je uz postojeće usluge koje ambulanta nudi, korisnicima ponuditi i dodatne usluge koje nadilaze propisane zakonske standarde čime se usluga primarne zdravstvene zaštite u Žminju diže na višu i kvalitetniju razinu. Preduvjet tome svakako je i uređenje prostorija ambulante, prostora za medicinske sestre te samih ordinacije u kojima djeluju uz dvije doktorice opće prakse također i stomatolog, patronažna sestra te medicinski tim koji je zadužen za kontrolu i vađenje krvi. Kako bi navedene usluge bile pružene u najboljoj kvaliteti, te sama ambulanta radila od 07:00 do 20:30 potrebna su dodatna ulaganja u prostor.

Zdravstvena zaštita mještana Općine Žminj izuzetno je bitna radi kvalitete života u Žminju. Položaj ambulante u centru Žminja, cjelodnevni rad doktorica te dodatne usluge pokazatelji su da je primarna zdravstvena zaštita u Žminju na visokoj razini te se očekuje da će uređenjem ambulante s dodatnih 100.000 kuna osiguranih od strane Općine Žminj prostor biti adekvatno uređen te predstavljati reprezentativno mjesto ugodno za rad, ali i za dolazak i boravak mještana Općine Žminj koji koriste usluge ambulante te neće biti potrebe za odlaskom u udaljenija mjesta kako bi se konzumirale usluge primarne zdravstvene zaštite koja mora biti dostupna svakom stanovniku Općine Žminj.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.