Priopćenje za javnost pazinskog SDP-a povodom rezultata lokalnih izbora

HVALA VAM,
I U VIJEĆU I NA TERENU RADIT ĆEMO BOLJE, VIŠE I JAČE, BIT ĆEMO AKTIVNI, KONSTRUKTIVNI I KRITIČNI

Na lokalnim izborima održanima u nedjelju, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Boris Demark dobio je 832 glasa te s razlikom od 42 glasa u odnosu na Ivana Bubića nije ušao u drugi krug. Lista SDP-a dobila je 692 glasa te će u Gradsko vijeće Grada Pazina ući Boris Demark, Dean Velenderić i Suzana Jašić.

Od srca zahvaljujemo svima koji su nam dali svoj glas. Žao nam je što nismo ostvarili bolji rezultat, no izvukli smo pouke, ne samo iz izbora, nego i iz dosadašnjeg rada i spremni smo i u Vijeću i na terenu raditi bolje, više i jače. Bit ćemo aktivni, konstruktivni i kritični vijećnici, u kontinuiranom kontaktu s građanima i građankama. Svaki dobiveni glas nam je obaveza da tako i bude. Sljedeće izbore dočekat ćemo spremni za preuzimanje vlasti. Hvala, još jednom!

U Gradskome vijeću IDS je ostvario apsolutnu većinu. Ukoliko se u drugome krugu izabere IDS-ov kandidat, to će značiti samostalno vladanje IDS-a i kroz izvršnu i kroz predstavničku vlast, što do sad u Pazinu nije bio slučaj. Koliko je to dobro ili loše za Pazin, neka birači i biračice sami procijene.

U skladu s navedenim, SDP neće dati nikakve preporuke svojim biračima i biračicama jer su to informirani, samosvjesni i racionalni ljudi koji sebe ne vide kao glasačku vojsku koja sluša upute, već razmišlja svojom glavom. Politika i razvoj mogu se kvalitetno promišljati samo s aktivnim, osviještenim i kritičnim građanima i građankama, što je dugoročno jedini pravi put.

Čestitamo izbornim pobjednicima i svima onima koji su ušli u Gradsko vijeće Grada Pazina.

Pazine, sretno na izborima u 2. krugu.

S poštovanjem,
vaši budući vijećnici i vijećnice
Boris Demark, Suzana Jašić i Dean Velenderić

i
Predsjednik gradske organizacije SDP-a:
Ivica Gržinić

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.