Priopćenje povodom Svečane sjednice Skupštine Istarske županije

Grad Pazin ograđuje se od neprimjerenih reakcija pojedinaca na izlaganja pojedinih govornika, a prije svega Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, na svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije održanoj povodom Dana Istarske županije i 70. obljetnice Pariške mirovne konvencije.

Grad Pazin i Istra u cjelini promicatelji su vrijednosti suživota i otvorenosti, a neovisno o eventualnim aktualnim političkim neslaganjima, nepoštivanje povijesne uloge mons. Bože Milanovića i istarskih svećenika – narodnjaka u antifašističkom pokretu i pripojenju Istre Republici Hrvatskoj smatramo krajnje neprimjerenim.

Zviždanje na spomen imena onih koji su pred 74. godine bili među najzaslužnijima sudionicima događanja koja su rezultirala našom današnjom slobodom ne samo da blati uspomenu na časne ljude i najznačajnije događaje istarske povijesti već sasvim sigurno ne doprinosi ni rješavanju trenutnih političkih razmimoilaženja.

Gradonačelnik Grada Pazina

Renato Krulčić

2 komentara na “Priopćenje povodom Svečane sjednice Skupštine Istarske županije”

1. istrausrcu napisao:

Ovakvi skupovi se u pravilu održavaju sa probranom strukturom sudionika. Pozvati obavezno i udruge, ali protokol svi moraju poštovati. Neslaganje na ovaj način, zvižduci+aklamacije, se iskazuje na drugom mjestu, u drugo vrijeme.
    U ovom primjeru suživota i otvorenosti domaćini nisu zaslužili prolaznu ocjenu.

2. Anonimno napisao:

Bravo, Renato!

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2020.