Prioritet je završetak bolnice u Puli

304229.jpgPAZIN – »Za bolju Hrvatsku jer zaslužujemo više« – slogan je s kojim Hrvatski demokršćani izlaze na izbore. Sinoć su u Pazinu na konferenciji za novinare predstavili program i devet od 14 kandidata za 8. izbornu jedinicu. Prioritet im je završetak Županijske bolnice u Puli na čemu se radi već 15 godina. Srećko Butorac, koji je prvi na listi, Projekt »Brijuni rivijera« nazvao je »video igricom u sferi fantastike« dok se gorući problemi ne rješavaju. Na pitanje novinara što misle o preseljenju Uljanika Slavko Štambuk, drugi na listi, to smatra nerealnim.

Treći na listi Livio Dolgoš tvrdi da su postali značajna i prepoznatljiva snaga i da otvaraju bolne i škakljive teme kao to je status doseljenika u Istarsku županiju i odnos vlasti prema njima. Butorac smatra da preko 30 tisuća doseljenih ljudi mogu biti pokretači gospodarskog razvoja, ali da to lokalna vlast niti HDZ kao oporba nisu prepoznali. Mladi moraju dobiti šansu pa je predloženo osnivanje Ministarstva za mlade.

Kako se radni sporovi vrlo sporo rješavaju na redovnim sudovima smatraju da treba oformiti radne sudove. Zalažu se i za neradnu nedjelju koja je potrebna, kako je rekao Butorac, zbog regeneracije čovjekovih kapaciteta i duhovne obnove. Što se tiče ZERP-a zalažu se za primjenu od 1. siječnja 2008. s tim da prvih nekoliko godina Italija i Slovenija plaćaju koncesiju u visini 30 posto ulovljene ribe što bi za Italiju bilo 75 do 90 milijuna eura godišnje.

S. BENIĆ

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.