Pripreme za plinofikaciju Pazina

Odlukom pazinskog gradskog Poglavarstva započelo se s pripremnim radnjama kako bi se i Grad Pazin uključio u projekt plinofikacije Istre. Na svojoj 90. sjednici Poglavarstvo, koje se okupilo u kompletnom sastavu, imenovalo je tročlano Stručno povjerenstvo u sastavu: Damir Milanović, Krešimir Marečić i Irenko Pilat, čiji je zadatak da do kraja ove godine pripremi i provede postupak nabave usluge izrade Studije plinofikacije Grada Pazina i idejnog projekta srednjetlačne plinske mreže. Planirana vrijednost ove nabave je 200.000 kuna.

Društvo „Naša djeca“ Pazin dostavilo je Poglavarstvu program obilježavanja „Dječjeg tjedna“ koji se ove godine odvija od 01. do 07. listopada i za njega zatražilo financijsku pomoć Grada. Bogat i raznolik program uključuje tri kazališne predstave, biciklijadu, disko večer za najmlađe, izlet u eko kamp EIA U Balama, kao i brojne druge aktivnosti poput pisanja poruka djece odraslima i pisma gradonačelniku, a biti će priređene i izložbe dječjih likovnih radova i poruka.
Program ovogodišnjeg „Dječjeg tjedna“ financijski je težak 19.250 kuna, od kojih će se 8.550 dobiti od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, dok je odlukom Poglavarstva ostatak od 10.700 kuna pokriven dotacijom iz gradskog proračuna.

Tradicionalna pučka fešta „Rožarova“ u Trvižu i blagdan „Sv. Kuzme i Damjana“ u Kršikli sufinancirati će se sa po 4.000 gradskih kuna. Iako su ove odluke donesene jednoglasno, član Poglavarstva Dragutin Bravar zatražio je da se ubuduće sredstva za ovakve manifestacije dodjeljuju prema kvaliteti i obimu predloženih programa, a ne po sistemu „svima jednako“ kako je bila dosadašnja praksa.

Kraj prve sjednice u mjesecu uobičajeno je rezerviran za pitanja i prijedloge članove Poglavarstva.
Dragutin Bravar se opetovano interesirao ima li kakvih pomaka u rješavanju pitanja vlasništva nad zemljištem oko autobusnog kolodvora i ukazao na primjer Gradova Pule i Poreča koji su ovih dana u predizborno vrijeme od države dobili natrag nekretnine i zemljišta na svom području. Gradonačelnik Neven Rimanić odgovorio mu je da se aktivnosti po tom pitanju vode permanentno i da su gradske službe u stalnom kontaktu sa državnim institucijama. Podsjetio je na dugotrajan i mukotrpan put do povrata vojarne, ali je i primijetio da jedan mali Pazin očito nije dovoljno glasan da bi ga se u Zagrebu čulo.
Svoj je odgovor Rimanić završio porukom: „Biti ćemo ustrajni u tome da se to pitanje riješi!“

Dario Brajković
„Radio 052“

2 komentara na “Pripreme za plinofikaciju Pazina”

 1. Anonimno napisao:

  Svoj je odgovor Rimanić završio porukom: „Biti ćemo ustrajni u tome da se to pitanje riješi!“

  e da, da pazin puni državnu blagajnu koliko i poreč dobi bi nazad svoje, pa bi to bilo po novinama na televiziji, sanader bi nan se veselo cereka i svi sretni i zadovoljni. samo šteta ča izbori nisu barem dva puta godišnje.
  Rimanić-treba poć u zagreb i lupit šakom o stol pa neka “naša” državna birokracija prestane zajebavat.
  jer ono ča imamo na autobusnoj i oko nje je stvarno živa SRAMOTA!!!!

 2. Anonimno napisao:

  da rimanić biti će sve riješeno pa pravo si potrčkalo,sram tebe i sve one koji su zad tebe,znaš kad će se riješit kad bude grojze naraslo na vrbi.niste sposobni nanke pokosit anbroziju ča raste oko pazina za par lit bit ćemo ko u šlavoniji a kamoli da nešto napravite za naš grad aš vaš očito nije kad se tako ponašate,lako je poć sa tovarice na konja ma sa konja na tovaricu čete si ga pensati

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.