Pripremite se: U petak nam slijedi temperaturni šok

vremenska_prognoza.jpgU petak prijepodne očekuje nas prelazak izraženog frontalnog poremećaja uz zamjetno osvježenje i temperaturni šok. U gorju bi čak mogao pasti i snijeg.

Lokalno je moguće snažno nevrijeme, posebice na sjeverozapadu Istre. Prolazno će zapuhat jaka i olujna tramontana koja će sredinom dana okrenuti na umjerenu i jaku buru. Temperature zraka past će za 10-ak stupnjeva, a osjećaju hladnoće doprinosit će jak vjetar. Maksimalne vrijednosti temperature zraka bit će i za 15°C niže od današnjih, prognozira Istramet.

Vrh Učke bi u drugom dijelu dana, odnosno na samom kraju oborina mogao vidjeti i prve ovojesenske pahulje snijega, ali stvaranje snježnog pokrivača ne očekujemo. Do stvaranja snježnog pokrivača moglo bi doći u Gorskom kotaru iznad 1200 metara nadmorske visine, te posebno u Lici gdje bi mjestimice moglo pasti i 10 cm snijega.

Jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se prijepodne i u cijeloj Hrvatskoj. Državni hidrometeorološki zavod također prognozira snijeg u višem gorju. Pogoršanje vremena donosi i nepovoljne biometeorološke prilike koje će stvarati poteškoće meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Mogući su bolovi na mjestima ranijih ozljeda, glavobolja, manjak koncentracije, razdražljivost i tegobe sa snom. Kronični bolesnici će se žaliti na pojačane tegobe.

Tako od petka možete spremiti kratke rukave i izvaditi bunde. Ovo su bili posljednji ovogodišnji topli dani.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.