Prirodna kućna ljekarna

Gradska knjižnica Pazin – 17.04. 19:00h

U proljeće priroda postaje vrt  kojim možemo prošetati, u kojemu možemo ubrati hranu ali i biljke ljekovitih svojstava. O ljekovitim biljkama možemo pročitati u raznim knjigama, na portalima, ali i saznati od ljudi koji su o tome učili od svojih roditelja, baka i djedova…

Vrsni poznavatelj samoniklog bilja Franko Zgrablić gostovat će u utorak 17.04. u 19:00 sati u Gradskoj knjižnici gdje će održati predavanje naslova Prirodna kućna ljekarna. Na predavanju moći ćete saznati nešto novo ili proširiti već postojeća znanja o biljkama koje imaju ljekovita svojstva, a možete ih pronaći u svojoj neposrednoj okolini.

„Franko Zgrablić iz Svetega Petra u Šumi nauči se od svoje matere, none i od svećenika iz samostana Pavlina u Sv. Petru u Šumi raspoznavat ljekovito bilje i njegovu korist. Pavlini su jedan put držali i biljnu apoteku u Svetemu Petru.
Franko se zadnjih lit posveti ljekoviten bilju, a popularizira i turizam s aktivnostima branja biljaka (poduučava ljude prepoznavati, brati i sušiti korisne biljke)“.

1 komentara na “Prirodna kućna ljekarna”

  1. Anonimno napisao:

    a tek kako je dobra bonbonica!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.