Privedeni Golemović, pazinska državna odvjetnica i šef Porezne uprave

normal_07052009-45.jpgIz Policijske uprave istarske danas je stiglo i službeno priopćenje vezano uz tzv. akciju Ipsilon, koja se provodi u suradnji s USKOK-om i Ministarstvom financija, a tijekom koje je uhićen ‘poduzetnik’ Dražen Golemović iz Poreča i još trinaest osoba, da bi ih danas istražnom sucu bilo privedeno šest. – Kriminalistička obrada provedena je nad ukupno 14 osoba, izvršeno je ukupno 11 pretraga domova, 11 pretraga osobnih vozila i 1 pretraga osobnog računala, priopćila je istarska policija.

Od ukupno četrnaest obrađenih, za zlouporabu položaja i ovlasti te za udruživanje za počinjenje kaznenih djela, kazneno je prijavljeno devet osoba, od kojih su šest istarski policajci danas predali ‘Uskocima’ na Županijskom sudu u Rijeci. Policija navodi da je riječ o hrvatskim državljanima s područja Istarske županije, od kojih je 5 policijskih službenika, 1 službenik Porezne uprave, 1 službenik Carinske uprave, 1 službenik Državnog odvjetništva te 1 privatni poduzetnik. – Kaznena djela Zlopuporabe položaja i ovlasti iz čl. 337 KZ-a počinili su odavanjem tajnih službenih podataka, nepoduzimanjem i onemogućavanjem poduzimanja službenih radnji koje su kao službene osobe bili dužni poduzimati, nezakonitim utjecajem na tijek službenih radnji te primanjem mita, zaključuje se u priopćenju PU istarske.

Pored Golemovića, priveden je i službenik Porezne uprave, pročelnik Područnog ureda Pazin Elvis Drandić iz Vodnjana, dok je službenica Državnog odvjetništva pazinska državna odvjetnica Davorka Smoković. Što se tiče službenika Carinske uprave, navodno je riječ o Silvanu Legoviću iz Kaštelira, dok je jedan od policajaca  Nedjeljko Miošek iz PP Poreč, dok o drugom privedenom policajcu nemamo podataka. Zanimljivo je da je Elvis Drandić nositelj liste HDZ-a za Gradsko vijeće Vodnjana. Utjecajna Davorka Smoković, općinska državna odvjetnica u Pazinu, svojevremeno se natjecala za mjesto glavne županijske državne odvjetnice, ali je zanimljivo da natječaj za glavnog državnog odvjetništva u Istri u dva navrata nije uspio te još uvijek imamo vršitelja dužnosti.

Dražen Golemović (38) se tereti za kazneno djelo udruživanja za počinjenje kaznenih djela i kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, a Nedeljko Miošek (41), Silvano Legović (37), Davorka Smoković (50) i Elvis Drandić (35) i Željko Muler (32) za zlouporabe položaja i ovlasti.

Osumnjičenici Miošek i Legović zatražili su odgodu ročišta radi angažiranja branitelja, a osumnjičeni Ž.eljko Muler branio se šutnjom, te im je riječki istražni sudac Valentin Ivanetić odredio je zadržavanje u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Pred istražnim sucem Vladom Bosnerom ispitani su Golemović koji se branio šutnjom, te Smoković i Drandić koji su iznijeli svoje obrane. Nakon ispitivanja istražni je sudac Vlado Bosner Golemoviću odredio zadržavanje u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok su Smoković i Drandić pušteni i u daljnjem tijeku postupka branit će se sa slobode.

www.barkun.hr

6 komentara na “Privedeni Golemović, pazinska državna odvjetnica i šef Porezne uprave”

 1. p napisao:

  nažalost kaznit će ga se premalo…a najgore stvari ča je napravi se nemoru dokazat

 2. p napisao:

  ps. sutra u podne i pol Valter Milohanić na Radio052, šalji dalje :)

 3. tomcub napisao:

  puno će pazinjana ostati bez posla, di ih sad nađu u recesiji hapsit, :) šalim se naravno

 4. zashtosloboda napisao:

  “dok su Smoković i Drandić pušteni i u daljnjem tijeku postupka branit će se sa slobode” – krasno, nisu ih ni uhitili, već su ih pustili

 5. pitto napisao:

  Ma ke dobro je kad su izbori,delaju ceste(okrugle i ravne) sade rožice love lopove.Onda izbori pasaju lopovi izajdu i budu ok. a vlassssssssssst lepo odspi 15/16 mandata i probudi se pred nove.Kud Nino & Ivo pasaju sretna će se zemlja zvat.

 6. jazbac napisao:

  ej,ča niki ne kenje po državnoj odvjetnici i drandiću?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.