Priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Darivanje krviPovodom 25. listopada Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Gradsko društvo Crvenog križa Pazin je u hotelu “Lovac” priredilo svečanu podjelu priznanja višestrukim darivateljima krvi s područja Pazinštine.
Dr. Ivica Rukavina, predsjednik Gradskog društva CK pozdravio je sve prisutne, a posebno dobitnike priznanja predsjednika RH Stjepana Mesića koji su za sto i više darivanja odlikovani “Redom Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske”.

Dr. Rukavina je ukratko rezimirao i rezultate devet ovogodišnjih akcija u kojima je prikupljeno ukupno 537 doza krvi. Ove je godine krv prvi put dalo 88 osoba, a posebno raduje veliki odaziv mladih. U akciji koja je u travnju organizirana u GSŠJD 41 učenik je darovao krv. Interes je bio mnogo veći, no zbog maloljetnosti ili zdravstvenih razloga neki od njih su morali biti odbijeni, ali su se odazvali tijekom narednih akcija.

Pozdravnu riječ dobrovoljnim darivateljima uputio je i pazinski gradonačelnik Neven Rimanić koji je između ostalog istaknuo da je “…darovati krv najveći dar koji čovjek čovjeku može dati!…”

Dr. Rukavina i gospođa Irene Deltin uručili su priznanja i prigodne poklone pedeset trojici darivatelja krvi povodom njihovih jubilarnih darivanja. Svakako treba istaknuti Franka Valentu koji je krv dao jubilarnih stotinu puta, te kod žena Milku Blažević i Kristinu Kuzma sa 55 darivanja.

Druženje dobrovoljnih darivatelja krvi povodom njihovog dana nastavljeno je uz večeru i plesnu zabavu.

Dario Brajković
“Radio 052”

1 komentar na “Priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi”

  1. marko p. napisao:

    Svaka čast, mislin da bi više ljudi trebalo slijedit njihov primjer

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.