Ladronja.org – predizborne igre na istarski način

Nedavno se na istarskom web prostoru pojavila web stranica koja parodira “Ladonju” i njenog kandidata za mjesto župana Plinija Cuccurina. Naziv stranice razlikuje se u samo jednom slovu, umjesto ladonja.org – ladronja.org.

Ono što je mene osobno, kao poznavaoca weba, zaintrigiralo u cijeloj ovoj priči je to da ovaj web nije “sklepan”na brzinu, već je napravljen izuzetno kvalitetno i detaljno poput pravog weba na stranici ladonja.org. To se ipak razlikuje od ostalih webova koji se pojavljuju u svrhu diskreditiranja određene političke stranke (npr: hdz.hr i hdz.com).

Naime, obje stranice (ladonja.org i ladronja.org) su pogonjene naprednim sustavom za upravljanje sadržajem, i to na veoma sličan način. Doduše, kopirati na webu danas je lako, ali strukturu weba ipak je teže odraditi i potreban je stručnjak koji to zna napraviti.

Druga stvar koja je također zanimljiva je ta da se ladronja.org oglašava putem Google oglasa po lokalnim portalima na području istre što znači da netko, ne samo iz dišpeta, već i financijski podupire ovu web stranicu.

Tko stoji iza weba ne zna se, ali na stranici pod linkom o nama stoji: “Građanska nam je dužnost obavjestiti vas o kakvom je čovijeku riječ jer mi Rovinježi koji poznamo njega i njegove metode ne smijemo šutjeti o tome, ma koliko on to htio! Jer ovdje nije riječ o dobrom proizvodu!”.

Pogledajte stranice:
Ladronja.org
Ladonja.org

2 komentara na “Ladronja.org – predizborne igre na istarski način”

  1. p napisao:

    prava stvar na pravom mjestu :)

  2. s napisao:

    Ako vec imaju para, neka onda plate i lektora.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.