Profesionalac u Pazinu

U petak, 17. veljače, s početkom u 20 sati, u pazinskom Spomen domu održati će se kazališna predstava „Profesionalac“. Radi se o kazališnoj predstavi redatelja Bogdana Diklića u izvedbi Trutin arta i Kazališne družine Glumci u Zagvozdu. Za tragikomediju „Profesionalac“ tekst je napisao Dušan Kovačević, a glazbu potpisuje Arsen Dedić.

Predstava „Profesionalac“ opasna je priča u kojoj riječi pletu mrežu i prije nego što shvatimo što nam se dogodilo – već smo ulovljeni zauvijek. To je predstava koja hrabro progovara o slobodi i gorko nas podsjeća na to kako nam bilo koji dio naše prošlosti može kad tad dahnuti za vrat. I baš kao što protagonista dostiže njegov život, tako i drama dostiže društveno-politički ustroj. Onaj nekada i ovaj danas. Jer kako kaže glavni lik, policajac…“ dosta mi je i mraka i lopova. Ja da se borim sa sitnim lopovima, a ovi iz vlasti pokradoše sve najvrednije.“

Dušan Kovačević autor je nekih od najpoznatijih drama i scenarija s ovih prostora. Balkanski špijun, Maratonci trče počasni krug, Ko to tamo peva…predstavljaju umjetnička djela koja, ne samo da su se voljela, već su se i obožavala. Nakon kultne beogradske predstave koja je odigrana više od 400 puta te iznimno uspješne ekranizacije koja je osvojila niz domaćih i međunarodnih nagrada,Kovačevićev „Profesionalac“ konačno ostvaruje i svoju hrvatsku praizvedbu i to u debitantskoj režiji proslavljenog Bogdana Diklića.

Glavne uloge tumače Danko Ljuština, Vedran Mlikota, Anica Kovačević, Goran Navojec i Siniša Ružić.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.