Profesor Kadić: Pazinska Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile najbolja je škola u Istri

p42400212.jpgNastavnik upozorava na velike probleme Medicinske škole u Puli i poziva inspekciju

Profesor Goran Kadić koji dvije godine predaje informatiku u Medicinskoj školi zgrožen je brojnim skandalima koji gotovo cijelo desetljeće tresu ovu školu. Nakon posljednjih događaja, odnosno prosvjeda učenika zbog otkaza profesoru Srećku Periniću, odlučio je javno ukazati na probleme te potaknuti nadležne i čitavu zajednicu da se aktivnije uključe u rješavanje brojnih poteškoća koje more ovu obrazovnu instituciju.
– U školi vlada negativna atmosfera, kolektiv je razjedinjen, nastavnici se dijele u klanove, vlada veliko nezadovoljstvo, neki profesori prije dolaska u školu piju tablete za smirenje. Odlaze nam mnogi profesori jer ne žele raditi u takvoj atmosferi. U svemu tome učenici su izmanipulirani i koriste situaciju. Znam da se preko noći neće riješiti problemi, ali nadležni moraju već jednom obratiti pozornost na ovu školu. Jedan od načina je da češće dolazi inspekcija, da se kontrolira naš rad, trebamo pomoć osnivača. Moraju se popraviti međuljudski odnosi koji su jako loši, ističe Kadić.
Smatra da se problemi vuku još od mandata prošle ravnateljice Biserke Šoštarek, postoje nastavnici koji su nezadovoljni njenim odlaskom, no dodaje da je situacija u školi sad s novom ravnateljicom Gordanom Ćoso ipak bolja.
Jedan od ključnih razloga nezadovoljstva vidi u katastrofalnim materijalnim uvjetima škole. Naveo je vlastiti primjer.
– Nastava informatike održava se u knjižnici, gdje svoj ured ima i pedagoginja, odnosno sve se to nalazi u samo jednoj učionici. Koristimo stare programe, Windows 98, i sve to frustrira učenike. Većina je vrijedna i dobra, ali neki koriste kaotično stanje u školi i ne ponašaju se kako bi trebali. Jedan je učenik za vrijeme mog sata doveo dva prijatelja koji nisu učenici škole. Nakon što sam otišao po ravnateljicu, razbili su prozor i pobjegli, a taj učenik ni dan danas nije priznao tko su bili ti mladići, veli Kadić.
Dodaje da je takvo ponašanje nezamislivo u pazinskoj Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile gdje također predaje i za koju kaže da je najbolja škola u Istri.
– Učenici su svjesni svega što se događa, nezadovoljni su atmosferom u školi, žele da škola profunkcionira, da dobiju adekvatno znanje za buduće plemenito zanimanje kojim će se baviti. Zbog neorganiziranosti i neadekvatnih uvjeta rada primjećujem da učenicima u Medicinskoj školi mogu pružiti tek pola onoga što dajem učenicima u Pazinu. Svi mi moramo napraviti nešto da se situacija popravi, zaključio je Kadić.

M. Jerin
www.glasistre.hr

1 komentara na “Profesor Kadić: Pazinska Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile najbolja je škola u Istri”

  1. Mario napisao:

    Da, u Puli je duže vremena Medicinska škola u banani. Nisu niti učenici zlato ali odgovornost je najveća na profesorima

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.