Profesori elektrotehničke grupe na edukaciji o upravljanju projektima

U okviru provedbe projekta „Unaprjeđenje sadržaja elektrotehničke grupe predmeta – USEGP“, financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala u ukupnom iznosu od 1.042.419 kuna, čiji je nositelj Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile iz Pazina, za profesore elektrotehničke grupe predmeta organizirana je edukacija iz upravljanja projektima. Na edukaciji su sudjelovali, također, predstavnici partnera u projektu i to profesori elektrotehničkog aktiva labinske Srednje škole Mate Blažine te predstavnici Grada Pazina i Udruženja obrtnika Pazin.

Glavni cilj projekta je moderniziranje kurikuluma iz elektrotehničke skupine predmeta uz unaprjeđenje kapaciteta nastavnog osoblja dviju partnerskih škola, uz osiguranje tehničkih preduvjeta za provedbu nastave nabavkom suvremene opreme te uvođenje dodatnih sadržaja, primarno poticanjem poduzetništva i projektnog pristupa kod profesora i učenika.

U okviru elementa projekta „Unaprijeđeni kapaciteti nastavnog osoblja za provedbu kurikuluma i dodatne sadržaje“ održana su tako dva petodnevna ciklusa edukacije za profesore i predstavnike partnera, od kojih je prvi održan početkom rujna prošle godine na temu razvoja poduzetničkih vještina i kompetencija, dok je drugi trening na temu upravljanja projektima s osnovnim načelima upravljanja projektnim ciklusom, održan u siječnju ove godine, u razdoblju od 13. do 21. siječnja.
Edukacija je organizirana u suradnji s tvrtkom Curricula j.d.o.o. iz Rijeke, a predavanja je održala Mirta Klaričić iz Riječke razvojne agencije Porin.

Više informacija o projektu USEGP dostupno je na http://www.gssjd.hr/eu-projekt/usegp/.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.