Proglašena elementarna nepogoda zbog suše

Istarski župan Ivan Jakovčić proglasio je danas elementarnu nepogodu za područje Istarske županije, koja je uzrokovana dugotrajnom sušom, tučom i požarima, navodi se u priopćenju iz kabineta župana i dodaje da područje Istarske županije već dvije godine uzastopno trpi izrazitu sušu.

Nedostatak oborina i manjak vlage u tlu prouzročilo je enormne štete na svim poljoprivrednim kulturama koje prema prvoj procjeni iznose od 60 do 100 posto, odnosno do sada oko 123.026.408 kuna, ističe se u priopćenju.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obavezno je u suradnji s gradskim i općinskim povjerenstvima za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obaviti procjenu šteta od elementarnih nepogoda, kako bi se županu Jakovčiću i Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dostavilo cjelovito izvješće.

Jedinice lokalne samouprave s područja Istarske županije dužne su, pak, u suradnji sa Županijskim povjerenstvom izraditi i Državnom povjerenstvu predložiti mjere za uklanjanje i ublaživanje posljedica.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.