Proglašeni najbolji sportaši Pazina za 2012.

Glavni grad Istarske županije večeras je bio meka velikog broja sportaša i uzvanika koji su ispunili impresivan ambijent u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma gdje se u organizaciji Zajednice sportskih udruga održala svečanost proglašenja najboljih sportaša Grada Pazina za 2012. godinu.

Biciklistica Antonela Ferenčić, mountain biker Marko Šišović, košarkašice Pazina i boćari Trio Pazina ponijeli su titulu najboljih sportaša za lanjsku godinu u četiri prestižne kategorije, sportašica, sportaša, ekipa i momčadi.

Na svečanosti je tradicionalno predstavljena i nagrađena prava plejada perspektivnih pazinskih sportaša: Vanja Bertetić (rukomet), Andrej Bizjak (biciklizam), Natania Levak (odbojka), Matija Opašić (košarka), Melani Hrastić (sportsko penjanje), Tina Jurković (konjički sport), Dino Krizmanić (boćanje), Aleks Bravar (tenis), Filip Baša (mali nogomet), Irijana Flegar (košarka), Stela Pletenac i Lukas Jašić (karate), Karlo Brajković (MTB), Stefano Banko (kickboxing) i Ivan Banko (nogomet).

Fešta pazinskog sporta bila je prigoda da se uruči i nekoliko posebnih nagrada i priznanja. Jedna je otišla u ruke paraolimpijca Graciana Turčinovića, člana BK MTB Istra-Pazin. Nagrađen je i KK Ghia Staff povodom 60. rođendana, a uspješnost na županijskim i državnim natjecanjima donijela je zasluženu nagradu i ŠSSD-u Mladost koje djeluje pri OŠ Vladimira Nazora.

foto i tekst: glasistre.hr

1 komentara na “Proglašeni najbolji sportaši Pazina za 2012.”

 1. MR napisao:

  Čestitam svima nagrađenima i želim im još mnogo uspjeha u radu.
  Međutim moram treći da se košarka u Pazinu igra od 1949., a ne 1953. O tome postoje izvorni dokumenti koje svakako treba uvažavati.
  Naime, zbog prigodnih svečanosti, pogrešnog prepisivanja i prilagođavanja povijesnih datuma pojedinim osobama i svečanostima povijest Pazina je puna zabluda i laži. To se odnosi na događanja u politici, kulturi, obrazovanju, privredi i raznim drugim djelatnostima pa tako i sportu.
  Napominjem. Sportsko društvo Pazin osnovano je 10. svibnja 1949., a među sekcijama je bila i košarka koju je kao i odbojku vodio Tulio Tomadin. U planu rada Sportskog društva Pazin za 1949. nalazimo dvije prijateljske košarkaške utakmice. U rujnu 1949. naručeni su „stalci za košarku“, a u studenom iste godine nalazimo zaključak Upravnog odbora Sportskog društva Pazin da se „stalci za košarku“ oboje i da ih „gimnastičko društvo“ preko noći sprema. Košarka, odbojka i tenis igrali su se na današnjem parkiralištu ispred nekadašnjeg kina.
  U planu Sportskog društva Pazin za 1950. nalazimo tri utakmice u košarci. Upravni odbor SD Pazin je 6. travnja 1950. odlučio graditi igralište za odbojku i košarku i to radnom akcijom. Radna akcija održana je 16. travnja 1950. s početkom u sedam sati, a igrališta su uređena na „prostoru bivše talijanske gimnazije“.
  Važno je dodati da je predsjednik Sportskog društva Pazin bio Ivan Damijanić, tajnik Egidije Marion, a tehnički sekretar Libero Ferenčić.
  Treba reći i to kako je sportski život Pazina poslije Drugog svjetskog rata počeo 1949., a Egidije Marion je najzaslužniji za razvoj pazinskog sporta. Njegove su zasluge za ovaj grad tolike da zaslužuje spomenik. Da, upravo spomenik. Prije Drugog svjetskog rata, dakle u vrijeme Italije u Pazinu su se, prema dosad poznatim dokumentima, igrali samo nogomet, tenis i boće.
  M. Rimanić

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.