Proglašenje automobilističke sezone 2012. Regije Zapad

U Društvenom domu Dražice u Općini Jelenje Automobilistički savez Primorsko-goranske županije, gdje mu je i sjedište, domaćin je svečanosti proglašenja najuspješnijih sudionika prošlogodišnjeg Prvenstva auto i karting lige Zapad HAKS-a i Prvenstva Primorsko-goranske županije u auto sportu. Svečanost se održava u subotu, 2. ožujka s početkom u 19,30 sati.

Regija Zapad Hrvatskog auto i karting saveza obuhvaća klubove s područja četiri susjedne županije – Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Karlovačke i djeluje već osmu godinu. Iz godine u godinu raste broj natjecanja kao i sudionika na automobilističkim priredbama. Nije ih očito omela niti sveprisutna recesija proteklih godina, pa su tako održana prvenstva na brdskim stazama (tri natjecanja: Učka, Ogulin i Buzet po dvije bodovne utrke), u auto rallyju (Novi Vinodolski, Opatija i Poreč), autocrossu (Rupa dvije utrke i Ozalj) i kronometar vožnji (Tar 1, Tar 2, Poreč, Buzet, Kanfanar, Grobnik).

Na 18 natjecanja nastupilo je gotovo 250 vozača i vozačica vozača iz 19 klubova među kojima su najviše – 15 trofeja osvojili vozači Autokluba „Opatija“, a samo jednim manje slijede AKK Petar Klepac iz Gerova i AK Istra racing team iz Pazina. Ekipne naslove osvajala su četiri kluba – AK Klek Ogulin (brdo), AK Buzet autosport (rally), AK Ozalj (autocross) i AK IRT Pazin (kronometar).

U Prvenstvu primorsko-goranske županije održano je 14 natjecanja na brdskim stazama, rallyju, autocrossu, autoslalomu i kronometar vožnjama. Najuspješniji kolektiv je Autoklub „Opatija“ sa ukupno 20 prvih, drugih ili trećih mjesta u pojedinačnoj ili ekipnoj konkurenciji. Ekipni su prvaci u autoslalomu, dok su klupske titule još ostvarili „Petar Klepac“ (brdo), „Matulji racing“ (rally), „Kastavac (autocross), i „RI autosport“ ( kronometar).

Vozači i vozačice Istre, Kvarnera i Gorskog kotara krajem siječnja primili su u Vodicama niz priznanja za vrhunske uspjehe na državnim i međunarodnim prvenstvima, a svečanošću u Dražicama zaključuju još jednu uspješnu sezonu autosporta. Nova počinje već kroz 20-tak dana u Kumrovcu (rally) 22. ožujka i Taru (kronometar vožnje) 24. ožujka.

autosport.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.