Program „Za zdrav život“

gracijano_turcinovic.jpgPovodom Svjetskog dana zdravlja (07. travnja) Društvo tjelesnih invalida Pazin i ove godine priprema niz aktivnosti kojima želi ukazati na važnost brige o zdravlju i promovirati zdrav način života.
Osim članova Društva, svojim aktivnostima želimo animirati i širu društvenu zajednicu, prijateljske udruge, sportske klubove i brojne volontere, a sve s ciljem upoznavanja javnosti sa životom osoba sa tjelesnim invaliditetom i ukazivanja na važnost brige o zdravlju kao najveće ljudske blagodati.

Program „Za zdrav život“ DTI Pazin uz Svjetski dan zdravlja:

03.-11.04.2009. Humanitarna izložba u LG galeriji

Izložba se organizira u suradnji sa DLS Pazin, a svoje će radove (likovna djela, suvenire, nakit, ručne radove…) izložiti članovi DTI, DLS i ostali umjetnici, zatim djeca iz dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin, te korisnici Dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama.
Izložene radove posjetitelji će moći otkupiti, a ukupni prihod namjenjen je za uređenje prostora za rad Društva u bivšoj vojarni.

Otvorenje izložbe je u petak, 03.04.2009. u 19 sati uz prigodni program u kojem sudjeluju članovi DTI Pazin i vokalna skupina „Sopelice“ Folklornog društva Pazin pod vodstvom Marka Pernića.

05.travnja 2009. Tradicionalna biciklijada „Biciklom za zdrav život“

I ove godine DTI Pazin u suradnji sa biciklističkim klubom „Sv. Petar u Šumi” poziva sve bicikliste, sportaše i rekreativce da im se pridruže na rekreativnoj vožnji Pazinštinom.
Start biciklijade je u 14,00 sati na trgu u Gračišću, a predvoditi će je Gracijano Turčinović maratonac, osoba s invaliditetom u hand-bikeu.
Ukupna dionica je 40 km, a kreće se trasom:
Gračišće – Pazin – Tinjan – Sv. Petar u Šumi – Žminj – Gračišće.
U Tinjanu je predviđena okrjepa, a nakon utrke u Konobi „Marino“ u Gračišću ručak i druženje (pašta party i karaoke)
Kotizacija iznosi 40 kn, a svaki sudionik biciklijade dobiva majicu i besplatan ručak.

16.04.2009. Dobrovoljno darivanje krvi

Članovi DTI odazvati će se pozivu Gradskog društva crvenog križa Pazin i dobrovoljno darivati krv.

18.04.2009. Turnir u pikadu

Članovi DTI i gosti iz srodnih udruga (Društvo distrofičara Istre, DOSTI Pula, DTI Buzet, DTI Poreč, DTI Labin, DTI Grada Rijeke…) tradicionalno se povodom Svjetskog dana zdravlja okupljaju na druženju i sportskim natjecanjima u konobi „Bani“ (uređen pristup i sanitarni čvor za invalidne osobe). Ove godine planira se pozvati i djecu iz dječjih vrtića i osnovnih škola Pazinštine, prvenstveno onih s posebnim potrebama da kao posebna ekipa sudjeluju u rekreativnim igrama i druženju.

Uz navedene aktivnosti, član Društva, aktivni sportaš (hand-bike) Gracijano Turčinović sudjelovati će na dva maratona u Italiji (29.03.2009. – Maraton Treviso, 26.04.2009. – Maraton Padova)

Predsjednik DTI Pazin
Gracijano Turčinović

1 komentara na “Program „Za zdrav život“”

  1. pazinjan1 napisao:

    tako treba Gracijano! :)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.