Program obilježavanja Dana Grada Pazina 2017

Grad Pazin 2. lipnja 2017. obilježava godišnjicu prvog spominjanja Pazina u pisanim dokumentima iz 983. godine. Tim je povodom Grad u suradnji sa ustanovama i udrugama koje su registrirane i djeluju u Pazinu pripremio bogat program za građanstvo. Putem javnog poziva u osmišljavanje programa uključile su se udruge, sportski klubovi i Zajednica sportskih udruga Grada Pazina te gradske ustanove. Raznovrsni program započeo je još 18. svibnja a traje sve do 10. lipnja 2017. sa većom koncentracijom prigodnih programa u tjednu prije i nakon samog Dana Grada.

U subotu 27.05. održat će se tri programa i to: Nastup folklornog društva Pazin na glavnim gradskom trgu, Biciklistički maraton pazinskog paraolimpijca 1-2-3 kreni i ti! Na koji se mogu uključiti svi zainteresirani rekreativci, i na kraju izložba istarskih pasa goniča u pazinskoj vojarni.

Sljedeći tjedan započinje zanimljivi ciklus koncerata klasične glazbe Classics in Pazin u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta: u srijedu 31.05. Glazbena večer uz romantičnu gitaru, a zatim na sam Dan Grada 02.06. koncert hrvatskog baroknog ansambla. Oba koncerta se održavaju u Dvorani Istra uz slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Dan uoči Dana Grada u 18.00 sati Etnografski muzej Istre organizira otvorenje vrlo atraktivnog prvog dijela cjelovitog novog stalnog postava muzeja.

Dječji vrtić Olga Ban Pazin se kao i svake godine uključuje programom za najmlađe i njihove obitelji čime ujedno slavi i Dan vrtića. Osim izložbe dječjih radova koja se u Likovnoj galeriji otvara 29.05., Dječji vrtić na sam Dan Grada Pazina u petak 02. lipnja organizira i vožnju vlakićem ulicama grada, razne dječje sportske igre u dvorištima svojih vrtića, te zabavu i animaciju na Trgu slobode uz Klauna Mareka, Čistačicu Mare i Cile one man band.
Nakon programa za djecu koji na trgu počinje u 17.00 sati, Grad Pazin organizira koncert kojim obilježava svoj rođendan. Na glavnom gradskom trgu će tako u 21:00 sat započeti koncert čija će glavna zvijezda biti svestrani Luka Nižetić, a njegov će se nastup izmjenjivati sa nastupom DJ-a i Dražena Turine – Šajete. Program će trajati do 2.00 sata kada se zabava seli u ugostiteljske objekte koji će biti otvoreni do 3.00 sata.

U tjednu koji slijedi, nakon edukativnog kviza za mlade Dragi naš Pazin u organizaciji Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika, održat će se još nekoliko kulturno-umjetničkih programa.
Već tradicionalni završni koncert glazbenog odjela osnovne škole održat će se 06.lipnja u Dvorani Istra, a slijede izložba fotografija i razglednica 8. lipnja u Likovnoj galeriji, te za kraj, 09. lipnja, pjesnička večer Pjesnici u gostima ispred prostorija Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin u bivšoj vojarni, i koncert zbora Roženice iz Pazina i gostujućeg zbora iz Walesa u dvorani Istra pazinskog Spomen doma.
Zajednica sportskih udruge je u suradnji sa sportskim klubovima organizirala raznovrsni sportski program:
Već u srijedu, 31.5. održat će se Nogometni turnir za igrače kategorija U-11, a u nedjelju nakon Dana Grada 4.6. čak tri sportska događanja: Odbojkaški turnir mini odbojke u školsko gradskoj sportskoj dvorani, brzopotezni šahovski turnir u Hotelu Lovac, te cjelodnevno prvenstvo društva u športskom ribolovu na barama Cerovlje. Sportski programi završavaju u subotu 10.lipnja Završnim turnirom mini basket lige Pazinštine u košarci.

Cjelokupni program obilježavanja Dana Grada, kao i ostala događanja koja se u Pazinu mogu posjetiti u vremenu od 18.,svibnja do 10. lipnja, objavljen je u letku Pazin na dlanu za svibanj/lipanj koji izdaju Grad Pazin i Turistička zajednica Središnje Istre a koji se može pronaći u uredu turističke zajednice te u lokalnim ugostiteljskim objektima. Program i njegove eventualne izmjene objavit će se na službenim internetskim stranicama Grada Pazina www.pazin.hr.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.