Program obilježavanja Dana Grada Pazina

Grad Pazin 2. lipnja 2016. obilježava godišnjicu prvog spominjanja Pazina u pisanim dokumentima iz 983. godine. Tim je povodom Grad u suradnji sa ustanovama i udrugama koje su registrirane i djeluju u Pazinu pripremio bogat program za građanstvo. U osmišljavanje programa uključile su se udruge, sportski klubovi i Zajednica sportskih udruga Grada Pazina, Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin, Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin, Gradska knjižnica Pazin, Pučko otvoreno učilište Pazin, Muzej Grada Pazina i Državni arhiv u Pazinu.

Brojne umjetničke izložbe, kazališne i plesne predstave, nastupi lokalnih udruga i ustanova te sportski susreti samo su dio bogatog i raznovrsnog programa obilježavanja Dana Grada Pazina. Programi krenuli su već 18. svibnja a odvijaju se sve do 11. lipnja na raznim lokacijama u gradu.
Događanja organizirana povodom Dana Grada Pazina upotpunjena su i prigodnim programima obilježavanja 750-te godišnjice Crkve Sv. Nikole u Pazinu.

Svi su programi besplatni za sudjelovanje a Grad Pazin sa suradnicima priprema posebna događanja poput koncerta Zagrebačke filharmonije 2. lipnja u Spomen domu, koncerta na Trgu Slobode 3. lipnja na kojemu nastupaju bandovi TTRT i The Night Express band, te Gala koncert opernih arija i uvertira Muzičke akademije u Puli koji će se održati 10. lipnja u Spomen domu.

Cjelokupni program obilježavanja Dana Grada objavljen je u letku Pazin na dlanu za svibanj/lipanj koji izdaju Grad Pazin i Turistička zajednica Središnje Istre a koji se može pronaći u uredu turističke zajednice te u lokalnim ugostiteljskim objektima. Program i njegove eventualne izmjene objavit će se na službenim internetskim stranicama Grada Pazina www.pazin.hr.

Program svih događanja u Pazinu u vremenu od 18.5. do 11.6.2016. godine možete pronaći ovdje:

Programi u Pazinu_svibanj lipanj 2016.pdf

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.