Programi Gradske knjižnice Pazin u Mjesecu hrvatske knjige

24.11. predstavljanje knjige Vitez željeznog srca Ane Đokić Pongrašić

“Vitez Željeznog Srca” nije obična bajka. Nema tu ni zlih vještica ni dobrih vila, a opet je sve čarobno, a glavni su junaci kao začarani. Nema tu niti jednog jedinog čarobnjaka, a autorica je uspjela u nešto malo staviti nešto beskarajno veliko. “Vitez Željeznog Srca” bajka je koju uistinu vrijedi čuti pa pročitati, ili pak pročitati pa čuti, kako vam se više sviđa. U svakom slučaju, mi vas čekamo kako bismo zajedno uživali u hvalevrijednoj slikovnici “Vitez Željeznog Srca – ljubavna bajka s grmljavinom, njištanjem, škripanjem i snažnim otkucajima srca”. (http://www.klinfo.hr/dogadjanja/pricamo-bajku-vitez-zeljeznog-srca)

Gradska knjižnica Pazin u 11:00 sati

4.11. kazališna predstava Vitez željeznog srca

Kakve veze imaju ljubav i hrđa, saznajte u predstavi za one od 5 godina i više, nastaloj u produkciji Teatra Naranča.

Gradska knjižnica Pazin u 18:00 sati

5.11. predstavljanje knjige Zašto (ne) volim bajke Zorana Pongrašića

Zašto su neke bajke toliko strašne da vam se od njih ledi krv u žilama, a neke druge toliko tužne da, dok ih čitate, morate cijelo vrijeme plakati? Zašto u bajkama postoje babe koje jedu kuhanu djecu, kraljice koje jedu ljudska pluća i ljudska jetra, te vukovi koji gutaju stare, bolesne bake i njihove unučice s crvenim kapama? Zašto u bajkama umiru male, bose djevojčice koje prodaju šibice, a prinčevi su ili blesavi ili glupi ili imaju velike nosove? Mogu li se bajke ispričati na drugačiji način?
Na duhovit i jednostavan način, Zoran Pongrašić analizira i komentira tradicionalne bajke na kojima odrastaju generacije i generacije djece, bajke Andersena, Grimma i hrvatske narodne predaje, prikazujući ih iz vizure čitatelja 21. stoljeća. Što se u međuvremenu promijenilo? Kakve bajke vole današnji čitatelji a što im ostaje nerazumljivo i neshvatljivo u tradicionalnoj podjeli na dobro i zlo? (http://www.eduvizija.hr/portal/sadrzaj/za-ne-volim-bajke)

Gradska knjižnica Pazin u 11:00 sati

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.