Programi u organizaciji Gradske knjižnice Pazin i Kuće za pisce

arhivaGradska knjižnica Pazin i Kuća za pisce najavili su za kraj ožujka i travanj tri programa. Neformalnu riječku književnu skupinu “Pokojni” u Gradskoj knjižnici Pazin 27. ožujka, književnu večer i druženje s autorom Dinkom Telećanom u Kući za pisce 3. travnja i predstavljanje romana “Put u Dvigrad” autora Radoslava Petkovića u Kući za pisce 23. travnja. Više o programima pročitajte u nastavku članka.

Naziv programa: Pokojni u Gradskoj knjižnici Pazin, sudjeluju: Tea Tulić, Alen Kapidžić, Enver Krivac, Zoran Krušvar, Moris Mateljan i Zoran Žmirić
Organizator programa: Gradska knjižnica Pazin
Mjesto i vrijeme održavanja: Gradska knjižnica Pazin, 27.03. u 19:30h
Opis: Primarni cilj skupine Pokojni je zajedničkim djelovanjem i međusobnim podupiranjem u radu i stvaranju, afirmirati sebe i svoje kolegice i kolege u svijetu kao pisce i spisateljice čiji je rad vrijedan pažnje.

Jedan od nusprodukata te afirmacije je stvaranje nove riječke književne scene i predstavljanje grada Rijeke kao urbanog kulturnog središta s jakom i kvalitetnom književnom scenom u iznicanju. Drugi je pružanje primjera dobre prakse i otvaranje kulturnog prostora novim generacijama koje dolaze.

Pokojni je naziv koji nas podsjeća da je svaki dan kad se probudimo moguće i posljednji dan našega života. Podsjetnik da vremena nemamo, da ne znamo koliko ćemo još živjeti i da je svaki trenutak u našim životima dragocjen. Pokojni su umrli za ideje “ima vremena”, “danas me nije volja”, “ne znam” i “vidjet ćemo”. Pokojni ne čekaju inspiraciju, ne čekaju da se nešto dogodi, ne čekaju da svijet dođe k njima i pita ih što imaju za reći. Ne čekaju da netko odradi njihov posao za njih. Pokojni znaju da ne znaju koliko imaju vremena i da je svaki trenutak proveden u ne stvaranju novih djela, ne promoviranju svog rada i rada svojih kolegica i kolega te ne pružanju podrške svojim kolegicama i kolegama u stvaranju i promoviranju njihovih djela izgubljen trenutak – korak dalje od življenja smislenog i svrhovitog života.

Naziv programa: Književna večer i druženje s autorom Dinkom Telećanom
Moderator: Neven Ušumović
Organizator programa: Kuća za pisce – Hiža od besid
Mjesto i vrijeme održavanja: Kuća za pisce, 3.04. u 19h
Opis: Dinko Telećan, hrvatski pjesnik, prozaik i prevoditelj iz Zagreba, tijekom ožujka i travnja boravi na stipendijskom boravku u Kući za pisce. Diplomirao je filozofiju i anglistiku. Objavio četiri zbirke pjesama, filozofsku knjigu Sloboda i vrijeme (Jesenski i Turk, Zagreb, 2003), putopis iz Indije i Pakistana Lotos, prah i mak (Jesenski i Turk, Zagreb, 2008) te zbirku eseja pod naslovom Pustinja i drugi ne-vremeni ogledi (Sysprint, Zagreb, 2009), roman Dezerter (Algoritam, Zagreb, 2013). Prevodi književna i teorijska djela s engleskog i španjolskog jezika. Za prijevod Frazerove Zlatne grane nagrađen je 2003. godišnjom nagradom Društva hrvatskih književnih prevodilaca.

Naziv programa: Predstavljanje romana Put u Dvigrad autora Radoslava Petkovića u Kući za pisce 23. travnja.
Moderator: Davor Šišović
Organizator programa: Kuća za pisce – Hiža od besid
Mjesto i vrijeme održavanja: Kuća za pisce, 23.04. u 19:30h
Opis: Radoslav Petković jedan je od vodećih srpskih romanopisaca i esejista. Dobitnik je najvećih književnih nagrada, njegove knjige prevedene su na brojne svjetske jezike. Roman Put u Dvigrad prvi je put objavljen na ćirilici 1978. u izdavačkoj kući Stubovi kulture, a 2012. godine objavljen je u sklopu programa rada Kuće za pisce. Ovo je njegovo prvo izdanje u Hrvatskoj. Programom se, pored Noći knjige, obilježava i Svjetski dan knjige.

Gradska knjižnica Pazin / Kuća za pisce

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.