Projekt: Halo, trebam prijevoz!

2Preko javnih radova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Društvo tjelesnih invalida Pazin, napokon je dobilo priliku da zaposli radnika za pomoć u tehničkoj službi (vozača). Hrvatski zavod za zapošljavanje novozaposlenog radnika financira s 50 % (10.609,62 kn) , dok drugu polovicu financira Istarska županija i Grad Pazin.

Društvo tjelesnih invalida Pazin već niz godina provodi projekt “HALO, TREBAM PRIJEVOZ ” gdje svojim teško pokretnim članovima stoji svakodnevno na raspolaganju s kombi vozilom prilagođenim za prijevoz invalidnih osoba, vršeći prijevoz liječniku ili prijevoz na određene specijalističke preglede. Nije potrebno posebno napominjati koliko to zapošljavanje vozača znači članovima Udruge, jer će sad, uz već sve napomenuto, kombi vozilo doći do punog izražaja te će se moći koristiti i za izlete, prijevoz na razne događaje, odlaske na more i sl.

Moramo spomenuti da na području Grada Pazina i Općina Motovun, Karojba, Tinjan, Sv. Petar u Šumi, Gračišće, Lupoglav i Cerovlje udruga Društvo tjelesnih invalida Pazin posjeduje jedino takvo prilagođeno kombi vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom, tako da je projekt HALO, TREBAM PRIJEVOZ ” od velikog značaja za unutrašnjost Istre i na taj se način poboljšava kvaliteta života osoba s invaliditetom.

Ovog utorka i srijede u poludnevnom boravku u suradnji sa Gradskom knjižnicom Pazin članovi DTI Pazina imali su u knjižnici radionicu ”Upoznavanje s knjigama Guinnessovih rekorda”.

U utorak, na Gradskom kupalištu u Poreču, gdje je plaža prilagođena za osobe s invaliditetom, članovi su dan proveli u ugodnom kupanju i druženju, nakon čega ih je ručkom počastio Obitelj Mrgan Slaven i Kristina, dok su u srijedu, nakon kupanja, članovi Udruge posjetili domaćinstvo Tikel u Špinovcima gdje je članovima također ponuđen ručak, a ujedno je dogovorena i radionica povodom berbe grožđa za članove, a koja će se održati u mjesecu rujnu.

Članovi DTI Pazina zahvaljuju se Obitelji Mrgan i Tikel, te Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Istarskoj Županiji i Gradu Pazinu.

Predsjednik Udruge: Gracijano Turčinović

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.