Projekt Lakota za privlačniji Pazin

71165.jpgOpći nedostatak parkirnih mjesta i sportskih sadržaja ili, recimo, blokada grada svakog prvog utorka u mjesecu za vrijeme održavanja tradicionalnog sajma – postat će dio pazinske prošlosti kada se (i ako se) ostvari projekt parkirališta i sportsko-rekreacijske zone Lakota koji planira gradska uprava.

Radi se o jaruzi na istočnom dijelu Pazina koju je tijekom duge geološke prošlosti izdubila istoimena bujica koja izvire podno Lindara, a u jarugu se slijeva podno mosta Vodopada. Pred otprilike šest godina bujica je na predjelu jaruge kanalizirana u velike vodovodne cijevi, čime se otvorila mogućnost valorizacije toga prostora nadomak grada. Otad se jaruga zatrpava građevinskim i otpadnim materijalom, a trenutno je dosegla više od tri četvrtine planirane visine.

Čak 325 novih parkirnih mjesta u zoni Lakota predviđa arhitektonski projekt koji je točno prije tri godine izradila tvrtka Urbis 72. Na dvije trećine površine kompleksa prostiralo bi se parkiralište, a na preostalom dijelu uredila bi se dva košarkaška i dva odbojkaška igrališta, dva boćališta, stolnoteniske stolove, dječje igralište, klupe, tribinu te pješačke i zelene površine. “Rekreacijska zona Lakota bila bi nadomak grada, a opet povezana s Pazinčicom koja nedaleko protječe i do koje svakodnevno pješači velik broj Pazinjana”, kazao je pročelnik Maurović. No, prije izrade glavnog projekta potrebno je izvršiti nužna geotehnička ispitivanja.

Na pitanje koliko bi koštala realizacija projekta pročelnik je odgovorio da zavisi o mnogim parametrima, pa ne zna ni približno. No, prvi novci za istraživačke radove trebali bi iz gradskog proračuna stići sljedeće godine. Projektom “Lakota” riješio bi se problem parkiranja u gradu i nedostatka sportskih sadržaja na duže vrijeme”, zaključio je pročelnik Maurović.

A. Dagostin
www.glasistre.hr

4 komentara na “Projekt Lakota za privlačniji Pazin”

 1. Galja napisao:

  Zvuči odlično.

 2. clint napisao:

  Samo pitanje u vezi ove situacije …

  Zašto se nužna geotehnička ispitivanja tako nazvana u gornjem tekstu nisu izvršila prije već odrađenih zahvata i troškova (NASIPAVANJE) ???

  I koliko je materijala nasipano na Lakotu iz velebnog gradilišta usred Pazina (tzv. trgovački centar) ??

  1. tomcub napisao:

   nisu izvršila prije već odrađenih zahvata i troškova (NASIPAVANJE) ???

   zato jer ta ispitivanja trebaju utvrditi rezultat nasipavanja, samog nasipa, a ne tla ispod, a ovo drugo ne znam

 3. bla-bla napisao:

  pa lakota je gradski deponij građevnog otpada, što je tu problem, to mora postojati u svakom gradu. super da se to na kraju iskoristi za nešto korisno.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.