Projekt „X Change“ – Bari u Pazinu, Pazin u Bariju

2Ovih smo dana u Pazinu svjedoci nastavka uspješne kulturne suradnje između grada Pazina i Barija. Riječ je o međunarodnom projektu razmjene kulturnih iskustava, koji uz gradove na obali Jadranskog mora obuhvaća i gradove iz Crne Gore, Albanije i Grčke.

U izložbenom prostoru Muzeja grada Pazina, kao plod suradnje započete 2010. godine, u organizaciji Muzeja te u suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta, Društva likovnih stvaratelja i udruge Federico II Eventi otvorena je izložba mladih umjetnika iz Barija. Spomenuta izložba dio je projekta „X Change“, a radi se o dobitnicima promotivne nagrade na Motovun artu, koji su već treći put u Pazinu. Izložba je istovremeno postavljena na tri lokacije u Pazinu, a možete ju razgledati u prostoru pazinskog Kaštela, u galeriji Društva likovnih stvaratelja te u Spomen domu. Izložba obuhvaća radove 12 autora.
Ovom prilikom ravnatelj Muzeja grada Pazina Denis Visintin najavio je i uzvratne izložbe članova Društva likovnih stvaratelja Pazin u galeriji „Aroteca Vallisa“ iz Barija te u još nekim galerijama u regiji Puglia u idućem izdanju projekta „X Change“.

Ovaj vrijedan kulturni događaj, na međunarodnoj razini Mediterana kao kolijevke europske i svjetske kulture, otvorili su i iskreno pozdravili županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica, arheolog i povjesničar umjetnosti Marino Baldini te dr. Renato Cianfarani, generalni konzul Republike Italije u Rijeci. Svi su spomenuti govornici uz vidno zadovoljstvo pozdravili projekt, ne zaboravljajući važnost Jadrana i Mediterana u cjelini, kao trajnog tisućljetnog puta za razvoj i razmjenu kulturnih vrijednosti različitih naroda s toga prostora.

foto i tekst: kulturistra.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.