Prolaz zarastao, nogostup propao

posta-nogostup.jpgZarasli prolaz s uništenim nogostupom kraj pazinske pošte jedan je od onih gradskih problema koji se valjaju godinama.
Osim pomičnih pločica, tlakovca, koji zapljuskuju prljavom vodom prolaznike koji stanu na njih za kiša, prolaz priječe i teške grane zimzelenog drveća koje prisiljavaju na duboko saginjanje.


U posljednje vrijeme prolaznike ometa i razbujala vegetacija okolnog grmlja koju nitko ne održava.
Novinske kritike i zahtjevi gradskih vijećnika za popravkom nogostupa i održavanjem raslinja bili su dovoljni tek da najčešće prozivanu tvrtku, Hrvatske pošte, natjera da prije godinu dana poploči ili presloži nekoliko četvornih metara prolaza koji se nalazi na njihovom zemljištu. Za to su, prema izjavi njihova glasnogovornika, potrošili čak 21 tisuću kuna. Hrvatski Telekom, koji se nalazi u neposrednom susjedstvu, uredivanje vlastita dijela prolaza nikad nije ni započeo.

No, kada već tvrtke sa jedištem u metropoli ne mare za svoje klijente, zbog vlastitih bi građana, koji se na taj problem žale konstantno više od desetljeća, održavanje raslinja i popravak nogostupa glavnog pješačkog puta koji spaja Dršćevku sa središtem grada trebali konačno preuzeti gradski komunalci. Ali kada se nadležne u komunalnoj tvrtki Usluga i gradskom komunalnom odjelu prozove da preuzmu rješavanje problema, otklanjaju odgovornost činjenicom da se ne radi o gradskom vlasništvu. Ipak, radi se o građanima čiji bi servis trebali biti.

Glas Istre

© iPazin.net portal 2001. - 2024.