PROleteri izdaju prvi autorski singl

PROleteri su nastali iz ljubavi prema glazbi i dobroj zabavi. Grupa nastaje u siječnju 2015. godine. U početku grupu čini 5 članova: David Belac – vokal, harmonika, Luka Šepić – gitara, back vokal, Vedran Urović – klavijature, back vokal, Deni Urović – bass gitara, Matko Peroš -bubanj. Kasnije im se pridružuje ženski vokal Dajana Rusac. Grupa svira domaću glazbu koja obuhvaća prostor cijele bivše Juge, od klasika do rock’n’rolla.

Do sada je odrađeno oko 20 gaža, a među jačim gažama su svirka sa Zabranjenim Pušenjem, Majom Šuput, i ovogodišnja smotra vina Gračišće.

Prije nego se skupila, cijela postava svirala je u acustic rock ili rock punk bendovima. Zato sve obrade koje se i sada izvode zvuče totalno drukčije od klasika – puno energičnije i ‘življe’.

Nakon pa skoro godine dana od prve svirke odlučili su napraviti prvi autorski singl. Ime pjesme je: Leto po Leto. Tekst i glazbu pjesme potpisuje Dejan Damijanić, a članovi su samo nadodali finese, odnosno kako bi se reklo, šlag na tortu. Sve je snimljeno i oblikovano u MBP (MolajBrekaProductions) u Modrušanima, mixano i masterizirano u MBP2 u Dublinu i Studio L.A. iz Rovinja.
Pjesma opisuje život jednog klasičnog slobodnog čovjeka u srednjim godinama koji naprosto uživa u svojoj slobodi i ne želi se vezati za nikoga. Živi za subotu i izlazak; pravi mamin sin :)

Pjesma izlazi u petak 22.04. i biti će premijerno puštena na Radio Istri u popodnevnim satima, te objavljena na službenim stranicama grupe na Youtube-u i Facebooku.

Članovi benda ovom prilikom rekli su „jedno veliko hvala Dejanu Damijaniću na podršci, pomoći i odličnom odrađenom poslu za naš prvi singl i Katarini Kiš na odličnom photo sessionu i još boljim fotkama za našu promociju i plakat.“

regionalexpress.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.