“Proljetni zvuci” ili sat glazbenog užitka

foto: Glasistre.hrJedan od kulturnih događaja koji uvijek ispuni Malu dvoranu Spomen doma jest nastup učenika pazinske Osnovne glazbene škole. Tako je bilo i preksinoć, na koncertu pod imenom »Proljetni zvuci« (koji aludira na istoimeni Straussov valcer), kada se pazinskoj publici predstavio 21 učenik od prvog do osmog razreda.


Koncert je otvorila Karla Novaković veselom Sonatinom na klaviru. Cintia Macuka iskusno je odsvirala Chopinovu Polonezu, Sara Ursić zanimljivo Martinovu Melankoliju, Maja Močibob Šostakovičev Lirski valcer, Andrea Šarac tugaljivu Mendelssohnovu Pjesmu bez riječi te Alisa Šepić prekrasnu Beethovenovu Za Elizu.

Na harmonici se s Bernauovom Večernjom pjesmom kratko predstavila Sara Mogorović te najmlađi Renato Simić s Petrovićevom Bumbarom i pčelom. Mateo Križmanić nastupio je sa Španjolskim valcerom, Žana Banko s Gurilevom Pjesmom, Andrea Šarac s Pjesmom bez riječi, dok je duet harmonika Robert i Romeo Šarac odsvirao Polku. S tri pjesme publici se predstavila Valentina Vitas iz petog razreda koja će se ove subote natjecati u disciplini harmonike na Regionalnom natjecanju u Slavonskom Brodu.
Andrea Grubiša odsvirala je na gitari emotivnu Greensleeves, Petra Smoković Every day blues, a duo gitara Kristina Bibulić i Katarina Sinčić Moskovske noći. Na violini su nastupile Anastazia Šantov Učkar s Postludiumom i Katty Dušković s Riedingovim Koncertom u h-molu, a Katja Pernić na flauti je izvela Debussyjeva Tri mala crnca.

Sve je kulminiralo nastupom zbora pod ravnanjem Nikole Lovrinića koji je predstavio dio repertoara s kojim će uskoro nastupiti na festivalu »Mali kanat« u Pazinu. Iako su većinu publike sačinjavali mame, tate i ostala rodbina, događaj je bio vrijedan posjeta. Marljivi učenici i profesori glazbene škole pružili su im sat vremena glazbenog užitka.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.