Promet-trans iz Pazina gradi luksuzno stambeno naselje

Nekretnine IstraPromet-trans, mala pazinsko-pulska tvrtka za promet nekretninama i luksuznu stanogradnju, koja, međutim, okuplja veliki broj vanjskih suradnika, svih potrebnih struka, upravo je završila gradnju luksuznog stambenog naselja Astarea u središnjoj Istri u mjestu Baderna nedaleko od Istarskog ipsilona i nekoliko kilometara od Poreča i Rovinja, a to znači i od mora.

Međutim, usporedo sa završavanjem ove investicije pripremali su novu, čiju su projektnu dokumentaciju prezentirali početkom tjedna pulskim poslovnim ljudima prilikom božićnog domjenka. Riječ je o novom, kako često ističu, humanom luksuznom naselju u morskoj uvali ribarskog mjesta Vinkuran, nekoliko kilometara udaljenom od Pule. Na površini od 2026 četvornih metara gradit će se tri stambena objekta sa 17 stanova površine od 42 do 133 četvorna metra, svi s pogledom na more. Uz podrum za garaže i prizemlje, zgrade će imati još dvije etaže s panoramskim liftom, prizemlje s ograđenim vrtovima i mjestima za parkiranje. “Koncepcija humane gradnje s osiguranim infrastrukturnim i prostornim kapacitetima osnovna je pretpostavka naše investicije, a posebnu pozornost posvećujemo uređenju okoliša. Po principu, na jedan četvorni metar izgrađenog stambenog prostora dolazi četvorni metar uređene zelene površine, inače sve u mediteranskom stilu s automatskim navodnjavanjem, parkovima, šetnicama, klupama, rasvjetom.

Izuzetnu važnost pridajemo i odabiru materijala koji sav mora biti vrhunske kvalitete i izvrsnih ekološko-energetskih osobina. Poštujući individualnost naših kupaca, naglašavam da niti jedan stan neće biti isti kao drugi”, istaknula je prilikom prezentacije projekta Vinkuran – Aurora, mlada menadžerica marketinga Ana Božičević. “Kako je Promet trans kupio već gotov projekt sa sređenim imovinsko-pravnim odnosima sa zemljištem, put do građevinske dozvole nije bio dug.

No s obzirom na prilagodbu projekta vremenu, potrebne su neke izmjene, pa će sve biti pripremljeno do konca siječnja 2008. godine i gradnja bi mogla početi u rano proljeće. Investicija je teška oko tri milijuna eura, a kako je riječ o izuzetno atraktivnoj poziciji, cijena stanova kretat će se od 2500 do 3500 eura, za razliku od Baderne, gdje je prosječna cijena bila oko 1400 eura. Pedeset posto stanova kupilo je domicilno stanovništvo za stalan boravak, ostalo domaći i inozemni kupci za odmor ili povremeni boravak”, ističe direktor Promet-transa Mihael Vucelić.

Naselje Aurora treba biti useljivo potkraj 2008 godine zahvaljujući brzoj gradnji suhom tehnologijom, a stanovi su koncipirani kao ‘inteligentni prostor’, gdje se cjelokupno funkcioniranje svih sustava kontrolira i u slučaju ekscesa se alarmira. Kupci se, naravno, već javljaju, pa ovaj projekt sad daju u ruke graditeljima, a u vodstvu tvrtke, zajedno sa stranim partnerima, već gledaju dalje. Tako saznajemo da se s druge strane Vinkuranskog zaljeva namjerava graditi slično, ali mnogo veće i još luksuznije naselje gdje Promet trans već posjeduje 8000 četvornih metara građevinskog zemljišta. I tako će stvorenu novu vrijednost dalje reinvestirati dokle god na tržištu za to bude postojao interes. U svakom slučaju, Istra je i dalje u trendu visoke potražnje za strane ulagače, što je dobro sve dok je takva gradnja pod kontrolom, dok ne počne prelaziti u puku apartmanizaciju i betonizaciju, ne samo obale nego i pitoreksne još ekološki očuvane unutrašnjosti poluotoka, za kojom posebno jagme Englezi, Austrijanci, Talijani.

Poslovni.hr

2 komentara na “Promet-trans iz Pazina gradi luksuzno stambeno naselje”

 1. Anonimno napisao:

  SUBJEKT 040171880 PROMET – TRANS, D. O. O.

  ČLANOVI UPRAVE – LIKVIDATORI

  Nikolay Girenko
  Funkcija predsjednik uprave
  Ovlaštenje zastupa samostalno i pojedinačno

  Michael Vucelić
  Funkcija član uprave
  Ovlaštenje zastupa samostalno i pojedinačno

  1. Anonimno napisao:

   domaći čovik tu preko mosta kfs

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.