Proračun Grada Pazina u malom

2Radi informiranja građana o prihodima i rashodima Grada Pazina odnosno o Proračunu Grada za 2013. godinu kao temeljnog financijskog dokumenta kojeg je Gradsko vijeće prihvatilo na sjednici 22. prosinca 2012. godine, Grad Pazin je izdao knjižicu, naziva „Proračun Grada Pazina u malom za 2013.“.

Proračun u malom je sažetak osnovnog dokumenta kojim se na jednostavan način daje pregled planiranih prihoda i planiranih rashoda u tekućoj godini.

Značajniji projekti na kojima se radilo, a čiji se početak i/li realizacija očekuje u 2013. godine su izgradnja Školsko-gradske sportske dvorane, uređenje odlagališta komunalnog otpada Jelenčići, uređenje gradskih trgova i ulica, proširenje groblja Moj mir u Pazinu, izgradnja zgrade po modelu poticane stanogradnje, nastavak komunalnog opremanja poslovnih zona Ciburi i Podberam, te priprema dokumentacije za izgradnju autobusnog kolodvora i drugo.

Grad Pazin je prema rezultatima GONG-ovog istraživanja “LOTUS 2011/12: Nalazi istraživanja o transparentnosti i otvorenosti rada jedinica lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj“ zauzeo 22. mjesto te spada u kategoriju izrazito transparentnih gradova i općina. Naravno cilj je u tom pogledu ostvariti još bolji rezultate.

Zato pozivamo građane da se aktivno uključe u planiranju proračuna za 2014. godinu, a svoja razmišljanja, ideje i inicijative proslijede Gradu Pazinu putem razglednice koja je sastavni dio knjižice s plaćenom poštarinom ili putem elektroničke pošte [email protected] ili na drugi pogodan način na adresu Grad Pazin, Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, Pazin s naznakom „za Proračun 2014.“

Sadržaj knjižice dostupan je na internetskim stranicama Grada Pazina pazin.hr, u izborniku PRORAČUN GRADA PAZINA. Tiskani primjerak proračunske knjižice biti će distribuiran građanima putem poštanskih sandučića.

barkun.hr

2 komentara na “Proračun Grada Pazina u malom”

  1. Mirko napisao:

    Krulčić je tiskao knjižicu “Proračun 2013” sa novcima iz gradskog proračuna grada Pazina, također je iz gradskog proračuna plaćena poštarina za povratnu razglednicu sa sugestijama. Dakle sadašnji gradonačelnik je u prednosti u odnosu na ostale potencijalne gradonačelnike jer koristi resurse (čitaj novce) iz gradskog proračuna za svoju kampanju što nije dozvoljeno. Naravno da se to ne zove kampanja nego se zove “trošak tiskanja knjižice Proračun 2013.”. Zbog čega to nije učinjeno niti jednu od ove četiri prethodne godine? Sada ga kao zanima što građani misle o proračunu. Ma daj, molim te..

  2. mustra napisao:

    Nije jedini koji zloupotrebljava. Gledaj Flega, gradonačelnik je Buzeta, a već mjesecima u Buzetu samo spava. Jel to uopće dozvoljeno?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.