Prosinac u Pazinu s više od 50 programa!

Grad Pazin, Turistička zajednica središnje Istre, Pučko otvoreno učilište Pazin i Udruženje obrtnika Pazin danas su, 21. studenog, predstavili program prosinačkih događanja u središnjoj Istri. Naglasak ovogodišnjih događanje je, uz već tradicionalne bogate programe, na novitetima poput Klizališta u Srcu Istre koji će biti postavljen na platou ispred Spomen doma i postati centar većeg dijela prosinačkih događanja u Pazinu, te na novitetima u organizaciji Festivala palačinki koji ove godine traje dva dana a čija se ponuda može kušati u čak 11 ugostiteljskih objekata Pazinštine i u Spomen domu.

Grad Pazin posljednjih devet godina organizira Veseli prosinac u Pazinu manifestaciju koja okuplja i promovira božićno-novogodišnje i ostale prigodne programe koji se u Pazinu odvijaju tijekom mjeseca prosinca. Ove je godine program obogaćen dodatnim sadržajima te, u suradnji sa Turističkom zajednicom središnje Istre, proširen na aktivnosti u središnjoj Istri.

Osim brojnih koncerata, božićnog sajma i drugih već tradicionalnih prigodnih programa, ove godine organizira se i klizalište u Pazinu pod nazivom Klizalište u srcu Istre. Klizalište će biti postavljeno na platou ispred Spomen doma, što će ujedno biti lokacija za brojna druga kulturna, zabavna i eno-gastronomska zbivanja tijekom prosinca.

Pazin će čitav mjesec biti središte zabave i događanja za sve generacije. Od kraja studenog do kraja prosinca 2019. godine u Pazinu će udruge, ustanove i ugostitelji organizirati čak 27 koncerata koji će se odvijati u Spomen domu, sportskoj dvorani te u sedam cafe barova i noćnih klubova. Grad Pazin omogućio je i ove godine svim ugostiteljima produženo radno vrijeme vikendom i praznicima pa će tako petkom biti otvoreni do 02.00 a subotom i praznikom do 04.00 sata. Osim koncerata organiziraju se i sportski susreti, tematske zabave ali i predstave, stand up komedije i programi za djecu pa će tako Pazin biti domaćin za više od 50 kvalitetnih programa u 30 dana.

Udruge i ustanove organiziraju već poznate i visokokvalitetne programe poput Humanitarnog koncerta Caritasa, koncerta Limene glazbe Pazin, koncerta Folklornog društva Pazin, zatim koncert Mostar Sevdah Reunion, trodnevni program Bajkomanije za najmlađe te koncert Big Banda Pazin. Održat će se i dva prigodna sajma – Božićni sajam handmade radova članova Društva likovnih stvaratelja u galeriji Pazin te mali sedmodnevni Božićni sajam na trgu Slobode.

 

Klizalište u srcu Istre – poprište blagdanskih događanja u Pazinu

U suorganizaciji Turističke zajednice središnje Istre, Pučkog otvorenog učilišta i Grada Pazina, svoja vrata na platou ispred Spomen doma otvara već 28.11.2019. pa sve do kraja školskih praznika u siječnju 2020. godine. Klizalište će u jutarnjim satima biti rezervirano za organizirane grupe djece iz vrtića i osnovne škole dok će ostali građani i posjetitelji moći klizati svaki dan od 15 do 21 sat. Klizalište je besplatno, naplaćuje se tek najam klizaljki 20,00 kuna. U suradnji sa hokejaškim klubom iz Siska od 07. i 08. prosinca vikendima će se organizirati škola klizanja, i to u jutarnjima satima za djecu a u popodnevnima za ostale zainteresirane.

Na klizalištu će se redovito održavati razni tematski programi za djecu ali i za ostale građane i posjetitelje. Adventska kućica na klizalištu svaki će vikend donositi nešto novo od eno-gastronomske ponude središnje Istre. Klizalište će ove godine poprište većeg dijela blagdanskih događanja u Pazinu.

Subotom će se tako svojom ponudom prezentirati predstavnici značajnijih festivala s područja Turističke zajednice središnje Istre: Smotra vina Gračišće, Smotra ulja Istočne Istre, Internacionalni sjam pršuta Tinjan, S klobasicom u EU Sv. Petar u Šumi, te pazinski tradicionalni proizvodi: Cukerančić, malvazija i med. Klizalište će ove godine poprište većeg dijela blagdanskih događanja u Pazinu.

 

Blagdani u Pazinu

 Povodom svetog Nikole koji je zaštitnik Pazina u župnoj crkvi svetog Nikole održat će se već tradicionalno koncert mješovitog pjevačkog zbora Roženice a u večernjim će satima Klizalište u srcu Istre posjetiti sam Sveti Nikola, dok će u nedjelju 08.12. u parku Narodnog ustanka u Pazinu, gostovati žive jaslice iz Svetog Lovreča.

Djed Mraz će najmlađe posjetiti 20. prosinca kada će nakon spektakularnog dolaska među mališane u Spomen domu podijeliti poklon paketiće nevrtićkoj djeci.

Badnjak i  Božić bit će također posebno veseli u Pazinu. Već od jutarnjih sati na Badnjak pa do noći Božića ugostitelji u Pazinu pripremaju žive svirke i druge programe. U ova će dva dana u Pazinu biti čak devet programa – živih svirki i tematskih zabava diljem grada. Grad Pazin na klizalištu priprema program Badnjak na ledu a na sam Božić koncert Remix banda.

Ispraćaj stare i doček nove godine u Pazinu će obilježiti čak pet prigodnih programa koji započinju već u jutarnjim satima. Program u organizaciji Grada Pazina bit će Doček u podne na Klizalištu gdje će, uz ostale programe i zanimljivu ponuduu 12 sati nastupiti Replay band.

 

Festival palačinki ove godine dva dana i u cijelom gradu

Grad Pazin sa suradnicima već šestu godinu organizira dobro poznati Festival palačinki. Ove se godine festival održava dva dana, subotu 30.11 i u nedjelju 01.12. od 10 do 19 sati. Ulaz na festival je slobodan.

Osim ponude u Spomen domu veliku će ulogu imati i ugostiteljski objekti Pazina i okolice. Čak jedanaest slastičarni, restorana i pizzerija nudit će u svojim objektima za ovu priliku posebno pripremljene palačinke. Ugostitelji sa posebnom ponudom će biti u gradu posebno obilježeni.

Istovremeno će u Spomen domu različiti ugostiteljski objekti iz Istre pripremati svaki po tri vrste palačinki. Palačinke će se prodavati na osam punktova u holu spomen doma a ponuda će sadržavati različite varijacije slanih i slatkih palačinki. Palačinke se naplaćuju na punktovima.

Kao i svake godine, posjetitelji festivala moći će čitavu subotu sudjelovati u Slatkom shoppingu te kupovati u sedamnaest pazinskih trgovina po posebnim festivalskim popustima, ili u sklopu Slatkih posjeta razgledati Kaštel i Pazinske muzeje te istražiti pazinsko podzemlje vođeni iskusnim speleolozima, ili preletjeti Pazinsku jamu Zip lineom također po promotivnim cijenama. U Pazinske muzeje može se ući po jedinstvenoj cijeni ulaznice od 15 kuna dok Speleoavantura i Zip line nude popuste od 20% isključivo za grupe po najavi

U sklopu festivala palačinki u Spomen domu će se oba dana se odvijati igraonice za djecu u dvorani Istra, u subotu u Kinu Pazin čak dvije predstave animiranog hita Frozen II, u nedjelju popodnevni nastup mađioničara te večernji spektakl u velikoj dvorani Spomen doma – predstava Cirkus na ledu. Nakon nastupa pred više od 200 milijuna gledatelja u više od 50 zemalja svijeta, čuveni GRAND cirkus na ledu, u okviru nove europske turneje gostuje u Pazinu.  Program donosi ledene akrobatske majstorije obogaćene spektakularnim kostimima i svjetlosnim efektima koji će svakog gledatelja, bez obzira na dob, uvući u čarobni svijet snježne magije. Ulaznice na kino i kazališne predstave se naplaćuju a mogu se naći i u pretprodaji dok je ulaz na Festival palačinki i igraonice besplatan.

Svi su programi objavljeni u letku Prosinac u središnjoj Istri koji se može pronaći u Turističkoj zajednici, u lokalnim ugostiteljskim objektima te na web stranicama i društvenim mrežama Grada Pazina i Turističke zajednice.

Letak_Prosinac u središnjoj Istri

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.