Proslava Dana Grada Pazina zaronom brojnih stanovnika Pazina na glavnom gradskom trgu

Uz bogati program proslave Dana Grada Pazina mnogi stanovnici Pazina imali su jedinstvenu priliku uživati u ronjenju 1. i 2. lipnja na Trgu slobode u Pazinu.

Tijekom dva dana gostovanja u Gradu Pazinu besplatno je zaronilo preko 300 Pazinjana, a ronjenju pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja pridružio se svojim sugrađanima i gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić koji je sa zadovoljstvom zaronio na glavnom gradskom trgu.

„Pazinjani vole vodu kroz Pazinsku jamu koja je povezana s morem, a svega smo 20 minuta od istočne i zapadne obale. Ronjenje je posebno iskustvo, mir i tišina, jedan sasvim drugi svijet gdje se može uživati u ljepotama ronjenja i izuzetno nam je drago što Pogled u plavo gostuje u Pazinu te što Pazinjani mogu osjetiti čari i ljepote ronjenja. Ovdje su ronila i djeca vrtićke dobi, a oni  koji nisu bili dovoljno hrabri da zarone imali su edukativne radionice o sigurnosti na moru i pod morem. Sretni smo što ovdje u sklopu projekta Pogled u plavo osim Pazinjana  rone i djeca iz Zagreba koja će proći osnovne tehnike ronjenja kako bi zajedno s djecom iz Slovenije čistili hrvatsko podmorje u Savudriji tijekom ovog vikenda“, istaknuo je Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Pazina.

Za sigurnost svih ronioca početnika brinuli su se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama, koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, a sa  zadovoljstvom su bili na raspolaganju svim posjetiteljima manifestacije kao i predstavnici Diving Network iz Istre.

„Diving Network iz Istre uključen je u projekt Pogled u plavo od samog osnutka. Danas Diving Network broji 15 ronilačkih centara iz Istre umreženih kroz zajednički sustav koji oplemenjuje ronilačku uslugu, povećava sigurnost ronjenja te reprezentativnost Istre kao ronilačke destinacije. Diving Network prezentirao je svoj rad i programe kako bi kontinentalnom dijelu Istre približio turističku ronilačku ponudu.“, rekao je Filip Višić, voditelj projekta Istra Diving Network.

Nakon upoznavanja s ronilačkom opremom i kraće poduke o ronjenju posjetitelji su mogli obići i podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, a u kojoj su uživali brojni Pazinjani.

Ovo je genijalno, roniti nije uopće teško kada se opustite pod vodom, a i instruktori ronjenja su mi pružili osnovne informacije kako i na koji način mogu zaroniti. Baš smo sretni što je bazen došao i u naš Grad Pazin. Nadam se da ćete ovdje opet doći“rekla je 33 godišnja Marijana.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.

2 komentara na “Proslava Dana Grada Pazina zaronom brojnih stanovnika Pazina na glavnom gradskom trgu”

  1. Anonimno napisao:

    jbt, koji cirkus…………… gradonačelnik pred novinarima roni u bazenčiću nasred gradskog trga

    to će sigurno zadržat Pazinjane i ojačat gospodarstvo

    koji populizam na najjače, Bandićeva škola

  2. mate napisao:

    Suuuper! Forši će ki od njih u budućnosti preronit Pazinsku jamu! Ki zna.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.