Prošlog tjedna otvorena treća benzinska postaja u Pazinu

Prošlog tjedna otvorena treća benzinska postaja u PazinuProšlog je tjedna na južnom ulazu u Pazin, u ulici Istarskih narodnjaka 25, otvorena moderna benzinska postaja Petrola, treća benzinska u gradu. U njenu je izgradnju uloženo 1,7 milijuna eura, a zaposleno je 10 djelatnika, sedam u opsluživanju i troje u ugostiteljskom objektu unutar poslovnice.

U povodu njena otvorenja kratko smo razgovarali s predsjednikom Uprave Europetrola Jozom Kalemom. – Zašto ste odabrali Pazin za mjesto u kojem ćete izgraditi svoju benzinsku postaju? – Europetrol, u sklopu grupe Petrol, odlučio se na izgradnju benzinske postaje u Pazinu prvenstveno zato što se taj grad nalazi u središtu županije i vrlo je frekventan. Na jugu Istre već imamo dvije benzinske postaje, stoga smo odlučili opskrbljivati gorivom najprije centralni dio, a potom ćemo i ostale dijelove županije.
– Čime planirate pridobiti kupce koji u Pazinu kupuju gorivo na Ininoj ili Etradexovoj benzinskoj?
– Prije svega vrhunskom uslugom i kvalitetnim gorivima, koja uvozimo iz Europske unije. Naša goriva ispunjavaju visoke europske standarde kvalitete i čistoće. Među prvima smo u Hrvatskoj ponudili goriva bez sumpora, čime pokazujemo naš senzibilitet prema okolišu.

Također, stalno organiziramo akcije vezane uz dopunski asortiman, ali i uz goriva te ložulje, za koje imamo besplatnu dostavu. Naše cijene derivata jednake su kao i kod konkurencije, stoga doista imamo čime pridobiti kupce. – Otvaranjem benzinske postaje u Pazinu sada ih u Istri imate ukupno tri.

Planirate li u skoro vrijeme otvoriti još koju? Možda na Ipsilonu? – Trenutno imamo ukupno 45 benzinskih postaja širom Hrvatske.
U Istri se naše benzinske nalaze u Banjolama i Vodnjanu, a u pripremi je izgradnja one u Puli, nakon koje planiramo izgraditi jednu i u Labinu. Kasnije to planiramo učiniti i u manjim mjestima, a za Ipsilon imamo planove, ali – vidjet ćemo. – Smatrate li da su u Istri
benzinske postaje dobro raspoređene u odnosu na ostatak Hrvatske i susjedne zemlje? – Jesu i ima ih dovoljno, ali ni nove nisu višak, s obzirom da je Istra turistička regija pa ovamo godišnje dolazi više od 30 posto ukupnog broja gostiju iz drugih zemalja. U gradovima benzinskih ne nedostaje, a i Ipsilon dobro pokriven u oba kraka i pravca. Naša pazinska postaja na odličnoj je lokaciji, u blizini Ipsilona i skretanja za Poreč ako vozite državnom cestom, i kod južnog ulaza u Pazin. S druge strane, smatram da je u nekim dijelovima Hrvatske, primjerice na autocesti Rijeka – Zagreb, previše benzinskih postaja. – Postoje li standardi koji to uređuju?
– Naravno, uglavnom su benzinske potrebne na prometnicama koje povezuju turističke pravce i tomu mi u potpunosti udovoljavamo.

– Smatrate li da je u Hrvatskoj cijena naftnih derivata previsoka u odnosu na opći standard, naročito cijena autoplina, hrvatskog proizvoda koji s 5,30 kuna po litri prelazi europske propise koji nalažu da košta 50 posto manje u odnosu na cijenu benzina?
– Cijena naftnih derivata propisana je uredbom o njezinom formiranju, ali i porezima, odnosno trošarinama koje se uplaćuju u državni proračun. Slažem se da je autoplin postao preskup vozačima, no ministarstva određuju cijene i mi se moramo prilagoditi. Pored toga, mislim da poskupljenje derivata neće negativno utjecati na naš promet. – Kako ocjenjujete poslovanje u ovoj godini i je li vas možda opća recesija omela u planovima? – Ocjenjujem ga odličnim. Gradimo i širimo poslovanje, što se svakako može i mora nazvati uspjehom. Recesija nas nije omela u planovima, no problem je slaba likvidnost tvrtki u Hrvatskoj, zaduženost i osiromašenost građana, što se osjeti na našim ukupnim prihodima, a problem je i naplata pojedinih potraživanja. – Koji su planovi Europetrola u 2011. godini? – Veliki, jer dogodine planiramo sagraditi pet novih benzinskih postaja u Hrvatskoj, čime ćemo njihov broj u nas zaokružiti na pedeset.

www.glasistre.hr

2 komentara na “Prošlog tjedna otvorena treća benzinska postaja u Pazinu”

  1. placenik napisao:

    kad već novinar neće ništa pitat (da ne bi završio ko onaj kad je nešto pitao mamića ili jer je dobio jedno besplatno tankanje na jozovoj pumpi) neka oni koje zanima više samo upišu u google jozo kalem;)

    1. Pazinjannn napisao:

      Haha… Dobar, dobar. :) Prvo ča san ugleda: “Jozo Kalem, miljenik državnih institucija…”

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.