Prošlu subotu održana pustolovna utrka – Kamen Single Adventure Race

6616_1196692470150_1013620690_30613235_5712150_n.jpgKlemen Udovič i Mauricio Križmanić pobjednici

Nakon punih sedam i pol sati trajanja utrke u drugoj po redu pustolovnoj utrci kojoj je start i cilj bio na cerovljanskim barama pobjedio je Klemen Udovič iz slovenske ekipe Intersport. U lakšoj varijanti utrke pobjednik je bio Kanfanarac Mauricio Križmanić, član pazinskog Sportskog društva Trickeri, ujedno i organizatora ove utrke uz Sportsku udrugu Općine Cerovlje. Na susjednoj je bari, nekadašnjem iskopu cerovljanske ciglane, održan po prvi put vaterpolo turnir, na kojem su pobijedili igrači Starog Pazina. Turnir su organizirali Sportska udruga Cerovlja te pazinski Klub mladih. Pokrovitelji manifestacija su bili Općina Cerovlje i Grad Buzet.Nakon Udoviča, utrku je na drugom mjestu okončao Davor Roce iz Sutivanca, inače član pazinskog mountain bike kluba Istra, koji je za Udovičem zakasnio 19 minuta.

Treće mjesto je na kraju pripalo Vedranu Mohorovičiću, četvrto Vedranu Berkoviću, a peto Daliboru Kalčiću, koji je ispustio četvrto mjesto za manje od minute. Ovaj se je poredak kroz cijeli tijek utrke mijenjao. Prvi je dionicu plivanja završio Srđan Božić iz Pazina, koji se kasnije pridružio sedmorici njih koji su odustali, od ukupno 26 pustolova koji su krenuli u utrku. Nakon plivačkog dijela uslijedio je spust kroz tok Pazinčice, tzv. koritingom, gdje natjecatelji nisu smjeli koristiti pokošene bočne padine.

Nakon skoka u slap Zarečkog krova, treća je kontrolna točka bila u buffetu na središnjem pazinskom trgu. Mnogobrojne iznenađene poglede građana prvi je izazvao tada vodeći Dalibor Kalčić.Put je nastavljen do Pazinske jame, pa uz uspinjanje na Velanog brijeg, slijedio je pravi orijentacijski ispit s obzirom da su sudionici morali pronaći kontrolne točke! Staza je vodila do poligona na cerovljanskim barama, specijalno napravljenog koji je ličio kao pravo vojno vježbalište. Uz karakulu tu je bila smještena i umjetna stijen (boulder), a natjecatelji su morali biti spretni i u skoku u vodu, prolasku kroz napuhane traktorske zračnice (budeling) te uspinjanju preko užeta natrag na stazu. U ovom dijelu Udovič je pokazao zavidnu spretnost, kao i Roce. Pojedini su natjecatelji pokazali prve znake umora i grčenje mišića, a i dotični je novinar na tren promijenio ulogu i pripomogao u istezanju. Dvojac Udovič i Roce se je na kratko vrijeme izdvojio i preuzeo prednost, no stigli su ih Mohorovičić i Kalčić, koji prelaze u prednost prolazeći kroz najmanji grad na svijetu, selo Benčiće i Kotle. Tek u Draguću Udovič i Roce vraćaju vodstvo i ne ispuštaju ga do kraja.

Iz Draguća natjecatelji su ostavili bicikle i nastavili s trekkingom. Među četvorku se je ubacio Berković i prestigao Kalčića.Preko Grimalde uslijedio je cilj utrke na cerovljanskim barama nakon što su ukupno prošli 23 kilometra trčeći, 37 kilometara vozeći biciklu, 4 kilometra trčanja po koritu Pazinčice te 600 metara plivanja uz prolazak poligona. Jedina žena koja je nastupila u obje kategorije bile je Alena Šehić, no ona je na kraju odustala.

U lakšoj kategoriji laganu je pobjedu odnio Križmanić ispred Pazinca Martina Čotara. Treći je bio Buzećan Samuel Rupena, četvrti nenad Milohanić a peti 15- godišnji Pazinac Tommy Ujčić. Iako je Križmanić nakon plivačkog dijela izašao kao treći, nakon biciklističkog dijela stao je na čelo kolone od 17 natjecatelja.

Ulazak u trkačku dionicu za Križmanića značio je i pobjedu, s obzirom na to da je prije dvije godine bio državni doprvak u trekkingu uz nastupe na maratonima. Čotar je najbrže prošao biciklistički dio utrke, Ivan Božac plivački, a Križmanić trkački.Vaterpolo turnir privukao je pet momčadi, a ekipa Starog Pazina još je jednom dokazali da je najbolja u tom sportu na Pazinštini. Za njih su nastupili Albert Ivančić, Arijan Kalac, Jablan Jakovčić, Nikša Buretić i Marko Gojtan. Trickeri su bili bolji od cerovljanskih Karpi, za koje branio i cerovljanski načelnik Emil Daus.

Slike na www.trickeri.org

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.