Prosvjed članova građanske inicijative “Ne Kaštijunu” u Pazinu

Danas su članovi građanske inicijative Ne Kaštijunu iz Medulina prosvjedovali u Pazinu ispred odjela građevniske inspekcije. Ovaj prosvjedni skup u Pazinu, ispred odjela građevinske inspekcije, najmanje su željeli, kako navode. Cilj im je mirna i dobra suradnja sa svima koji žele dobro narodu cijele Istre, sa svima koji žele očuvati zdrav okoliš za budućnost. Isprovocirani nebrigom i nesuradnjom Ministarstva Zaštite okoliša i prostornog uređenja, i odjelom za  inspekcijske poslove, a posebice odjelom građevinske inspekcije u Pazinu za područje Istarske županije i načelnikom  koji su odbijali svaku predloženu suradnju, pa čak i razgovor telefonom, rezultiralo je ovim prosvjedom.

Ustraju i dalje na ukazivanju na neshvatljivu sporost inspekcijske službe kada treba zaštititi okoliš od devastacije, na neshvatljivu nezainteresiranost inspekcijske službe da spriječi takvo ne saniranje starog deponija smeća na ili u blizini  I, II i III kategorije zaštite voda

Neshvatljivo da se ozakonjuje takva, prije spomenuta tz. sanacija na kraškom krajobrazu u ili u blizini niza izvora pitke vode, blizini mora, neposrednoj blizini zaštićenog parka prirode Rta Kamenjak čije je oplemenjivanje nedavno financirano iz sredstava Europe, navode u udruzi.

2 komentara na “Prosvjed članova građanske inicijative “Ne Kaštijunu” u Pazinu”

 1. xyz napisao:

  Koja je njihova alternativa. Kaštijun je najbolja lokacija. bilo koja lokacija sjevernije od toga bilabi katastrofa zbog kraškog terena i zagađenja podzemnih voda. Uostalom pula proizvodi najviše otpada pa bi bi red da je u njihoven dvorištu.

 2. Uvid napisao:

  Ima još bolje rješenje. Kad odluče da takvo što ne štima, neka lijepo daju prijedlog KAMO staviti Novi Kaštijun. Nakon toga neka osobno odu i osobno obavijeste ljude, na lokaciji koju su definirali za tu namjenu, što će tamo biti i kako. :-)
  Naravno, trebaju naglasiti koliki je omjer smeća Pulskog akvatorija u ukupnom koje će se dovoziti na taj Novi Kaštijun. :-)
  Možda ne bi bilo loše staviti i klauzulu: dok se ne dogovore s domicilnim stanovništvom nove lokacije i dobiju njegovu dozvolu, (stari) Kaštijun radi tamo gdje je prvotno zamišljen. :-)
  Uh, ima ovdje i malo zlobe. :-)
  Možda bi trebalo pustiti ovu crnu vodu da i dalje teče u Pazinsku jamu :-)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.