Protiv betoniranja i kanaliziranja Pazinčice

2– Tražimo od Hrvatskih voda da odustanu od projekta regulacije korita Pazinčice uzvodno od mosta Sveti Jožef na način kakav su nedavno predstavili javnosti, objavila je na tom mostu građanska inicijativa “Naš potok”.

– Od gradonačelnika i Gradskog vijeća tražimo da zauzmu značajniju ulogu i uključe se u rješavanje problematike donošenjem detaljnog i razrađenog plana za kompletno područje od Jame do željezničkog mosta kod Zarečja, priopćila je na konferenciji za novinare nedavno osnovana inicijativa, koja okuplja brojne ljubitelje prirode, rekreativce, šetače, ribiče i ostale zainteresirane građane koji koriste područje za razne aktivnosti.

– Projekt uređenja već je u planu izvođenja za 2014. godinu a još nije prošao postupak ocjene prihvatljivosti, što je zakonska obaveza s obzirom na to da spada u ekološku mrežu Natura 2000 (zaštićeni su puž uskoušćani zvrčić i riječni rak, op. n.), kaže jedan od članova inicijative Dragan Družeta. Dodaje da je šira javnost ogorčena na metode uređenja koje Hrvatske vode primjenjuju diljem zemlje i na istarskim rijekama.

– S druge strane, ovo je možda pravi trenutak da Grad Pazin, sve stranke i udruge napokon stanu iza Pazinske jame i Potoka, da se napokon osmisli jedna prava strategija zaštite ovog vrijednog resursa, omogući kvalitetna poljoprivreda te ugodan život građana oko Pazinčice, zaključuje Družeta.

više u tiskanom izdanju GI.

glasistre.hr

3 komentara na “Protiv betoniranja i kanaliziranja Pazinčice”

 1. bajgadinski napisao:

  Svaka čast ! A oni su radili “prezentaciju” i držali fige da im nitko ne dođe.E pa zajebali su se gadno.Bravo za probuđene građane.

 2. Potok napisao:

  Hvala hrvatskim vodama na “prezentaciji” kvazi projekta, jer su time podigli narod na noge da odlučno pošalje poruku što misli i želi !
  Potok je dvorište grada koje moramo sačuvati !

 3. Anonymus Pazin napisao:

  Građanska inicijativa “Naš potok” priprema pokretanje potpisivanja peticije o potoku. Tražimo volontere, volonterke i udruge za prikupljanje potpisa. Dobrodošli svi, dakle cijela Istra i Hrvatska za “Naš potok”! Prijave i informacije u inbox FB stranice. Hvala!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.